Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ey sevgili Türk halkı yeni bir seçim istiyor musunuz?

        Yeniden sandık stresini yaşamak istiyor musunuz?

        Bana bu soruyu TBMM Başkanı seçimi öncesi sorduklarında cevabım belliydi. Kesinlikle hayır!

        Bugün ise kesinlikle evet diyorum.

        Düşüncemin değişmesinin nedeni ise kesinlikle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın gerekçeleri ile aynı değil.

        Bir kere kendisi ile ilk önce şurada ayrılıyorum; Arınç olası bir erken seçimde AK Parti’nin tek başına iktidara geleceğini iddia ediyor. Seçmenin kaos ile istikrar arasında bir tercih yapacağını söylüyor.

        AK Parti’nin oyları değil artmak bana kalırsa olası bir erken seçimde daha da düşecek. Çünkü AK Parti yıllarca Türk halkını ‘istikrar’ söylemleri ile kandırdı. Halkımız ‘istikrar’ kelimesini sevdi ve ardından kuzu kuzu gitti. Sonra da boyunun ölçüsünü aldı. Tek parti iktidarının, bu durumun yarattığı gücün ve onun getirdiği yüklerin altında ezildi.

        Sonunda 7 Haziran geldi çattı ve sandıkta isyanını dile getirdi.

        Bülent Arınç Mardin Valiliği’nin ziyareti esnasında 7 Haziran sonuçlarını şöyle değerlendirmiş “Ne zaman bir seçim yapılırsa AK Parti yine tek başına iktidara gelecektir. Bundan 3 ay sonraki seçimi kastetmiyorum. Ne zaman olursa. ‘Biz bu kadar da destek olmamıştık, tahmin etmemiştik. Türkiye’de istikrarın bozulmasını biz de arzu etmiyoruz. Biz sadece AK Parti’nin kulağını hafifçe çekelim, demiştik. Bir de baktık ki kulak elimizde kaldı.”

        Ah Sayın Arınç bilseniz ne kadar yanılıyorsunuz. Türk halkı AK Parti’nin kulağını hafifçe çekmedi. Tam tersi koparmaya çalıştı.

        Eğer Türk halkı 3 ay sonra yeniden sandığa giderse çıkacak olan sonuç şudur; AK Parti daha da düşük oy alacak. CHP’nin, HDP’nin oyları artacak. MHP ise 7 Haziran’da aldığı oyu bir daha belki de bir daha rüyasında bile göremeyecek.

        Bugün gelinen durumun değerlendirilmesi konusunda bir tek Sayın Arınç’a katılıyorum. Arınç; “Ya AK Parti ile hükümet kuracaklar ya da kendileri kuracak. Kuramazlarsa milletimize diyeceğiz ki, verdiğiniz karar buydu. Biz hükümet kurmak istedik ama bunlardan hükümet kurmak mümkün olmadı. Yapılacak tek şey seçime gitmektir”

        Evet, bence de seçime gitmek gerekiyor. Çünkü kendilerine verilen şansı değerlendiremeyen mevcutlardan cacık bile olmayacağını gördük.

        Diğer Yazılar