Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1 Kasım seçimlerinde İzmir’de oy kullanacağım için 29 Ekim tatilini fırsat bilerek Çarşamba gününden İzmir’e geldim.

        Havaalanından Karşıyaka’ya giderken yol üstündeki Atatürk resimlerini, 29 Ekim kutlamalarını, yazılarını ve bayraklarını gördüğüm an kendi kendime ‘İyi ki İzmirliyim’ diyerek derin bir nefes aldım.

        Cumhuriyet’in 92’nci kuruluş yıl dönümü 29 Ekim’de İzmir’de her zamanki gibi İzmir ve İzmirliler’in ayrıcalığı ile coşkuyla kutlandı.

        Cumhuriyet Meydanı’nı çocukları ve ellerinde bayraklarıyla dolduran İzmirliler, karadan, havadan ve denizden yine harikalar yarattılar.

        Bayraklı’da ise tam 2015 kişi toplanarak Türk Bayrağı oluşturdular ve Zeybek oynadılar.

        29 Ekim’de İzmir’i solumak, İzmirli olmanın ayrıcalığını yaşamak ne yalan söyleyeyim kendimi bana güvende ve iyi hissettirdi.

        İZMİR'DE SEÇİMDE NE OLUR?

        Partilerin seçim listelerinde 7 Haziran’dan 1 Kasım’a en büyük değişiklik AK Parti listelerinde gözükmekte. Tabi ki en büyük değişim eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’e aday olarak gelmesi olmuş. Kerem Ali Sürekli’nin 2. bölge 4. sırada yeniden yer alması beni oldukça memnun etti.

        DP kökenli Erkut Şenbaş’ın oğlu geçen defa listelerde yer alamayan oğlu Ali Sedat Şenbaş, bu defa 8. sırada kendisine yer bulabilmiş. Hüseyin Kocabıyık birinci bölge 3. sırada, Necip Kalkan 4. sırada yerlerini almışlar.

        CHP’nin 1 Kasım için hazırladığı listelerinde büyük bir değişiklik yok. Genel Merkez’in İzmir’e 6 kontenjan ayırması İzmirliler’e biraz rahatsızlık vermiş olsa da adaylarda sıkıntı gözükmüyor. 7 Haziran seçimlerinde talihsiz bir şekilde adaylığı düşürülen ve haklı mücadelesini sonuna kadar veren Atilla Sertel 2. bölge 6. sırada yer almış.

        MHP’ye gelince 1 Kasım listelerinde değişiklik gözükmemekte. Artık sabit ve kadrolu adaylar olan 1. bölgeden Oktay Vural, 2. bölgeden Kenan Tanrıkulu her zaman ki gibi listelerin başında yerlerini korumuşlar.

        Anlayacağınız İzmir’de istikrar belli ki bu seçimlerde de yine kendini koruyacak. İzmir’de 7 Haziran’da yüzde 26 alan AK Parti’nin oy oranı geri gidebilir ama kesinlikle ileri gitmez.

        CHP’ye gelince, son seçimde oyunu sadece yüzde 0.5 artırabilmişti. Fakat bu defa seçmenin CHP’den HDP’ye kayan oyları biraz olsun geri dönebilir diye düşünüyorum. Sonuçta dananın kuyruğu yarın kopacak. Umarım ülkemiz için hayırlı bir seçim olur.

        Diğer Yazılar