Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ortadoğu gazetesinde Yıldıray Çiçek imzalı şöyle bir yazı okudum: “Aydın Doğan 1 Kasım seçimleri sonrası gazete ve televizyonlarını adeta Meral Akşener’in emrine vermiştir.

        Aydın Doğan sanırım Ahmet Hakan’ı da Meral Akşener’in Basın ve Propaganda Müdürü yapmıştır. Ahmet Hakan’ın 1 Kasım sonrası yazdığı tüm yazılara bakın, Meral Akşener’in yanındakilerin dahi yapmadığı-yapamadığı Meral Akşener lehine bir cilalama, savunma ve manipülasyon yapmaktadır. Mehmet Y. Yılmaz, Taha Akyol, Akik Beki, Gülse Birsel başta olmak üzere bu yazarlar Ahmet Hakan’ın izinden giderek MHP’de değişimi arzulayan yazılar yazmaktadır.

        Ahmet Hakan, Akif Beki, Hakan Çelik, Şirin Payzın da Aydın Doğan’ın sahibi olduğu CNN Türk’teki programlarına Meral Akşener’i arka arkaya çıkararak MHP’deki değişimi hedefleyen PR çalışması yapmıştır. Tüm bunların Aydın Doğan’dan habersiz olması ve gerçekleşmesi mümkün değildir.”

        MHP’de kan değişimi gerektiğine artık sağır sultan bile kanaat getirmiş iken yukarıda ki anlamsız sözlerin bir manası var mıdır?

        7 Haziran seçimleri sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin takındığı tavrı ne Türk seçmeni ne de tarih affedecektir.

        Aklın yolu bir iken ‘MHP’de kan değişimine gerek yok ‘ diyen herkesi mantıklı olmaya davet ediyorum.

        CHP BİR KARAR VERSE

        Laiklik tartışması kanlı mı bitecek yoksa kansız mı? CHP keşke kendi içinde bir mutabakata varsa da şu tartışmayı artık tadında bıraksalar. Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın 13 Nisan 1994 tarihinde Refah Partisi Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmada sarfettiği sözü hatırlayın: “Refah Partisi iktidara gelecek, adil düzen kurulacak. Sorun ne? Geçiş dönemi sert mi olacak, yumuşak mı olacak, kanlı mı olacak, kansız mı olacak, bu kelimeleri kullanmak bile istemiyorum ama, bunların terörizmi karşısında herkes gerçeği açıkça görsün diye bu kelimeleri kullanma mecburiyetini duyuyorum. Türkiye’nin şu anda bir şeye karar vermesi lazım, Refah Partisi adil düzen getirecek, bu kesin şart, geçiş dönemi yumuşak mı olacak sert mi olacak, tatlı mı olacak kanlı mı olacak, altmış milyon buna karar verecek.”

        Bu konuşmadan sonra gelişen olayları hepimiz hatırlarız. 28 Şubat yani namı diğer post modern kansız darbe. CHP’liler keşke biraz geçmişten ders alsalar. Kaş yapayım derken göz çıkarmaktan vazgeçseler.

        Belki de o zaman sandıktan umduklarını bulabilecekler. Parti içi muhalefet ve hizipçilik ile bir yere varamayacaklarını anlamadılar gitti yıllardır.

        Diğer Yazılar