Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2016 zorlu bir yıl olarak geçti. 2015 yılı deseniz seçimlerin getirdiği kaos ve istikrarsızlık ortamı nedeniyle olaylı bir yıl olarak Türk halkını bezdirmişti.

        Bereketli, huzurlu yeni bir yıl umudu ile yeni yılı karşılamış ve 2016 yılına girmiştik. Fakat gelen gideni aratır misali 2016 yılı 2015’den daha da beter geçti.

        Ve şimdi de yeni bir yeni yıl geldi çattı. 2017...

        Belki de yıllardan beri ilk kez (ben dahil) hemen hemen herkes yeni yıla son derece umutsuz ve mutsuz girmeye hazırlanıyorlar. Kimsenin yeni yıl eğlencesine gidecek ne parası, ne kafası ı ne de keyfi kalmadı.

        Bakıyorum herkes gelmekte olan yılı olağan dışı bir şekilde korku ile beklemeye başlamış. Çünkü işin uzmanları tarafından 2017 yılı Türkiye’si için çizilen tablo o kadar karamsar ki...

        Terör ,iç savaş , yokluk, yoksunluk, ekonomik olarak dibe vurma, işsizlik... Bütün bu negatif olayların getirdiği mutsuzluk ve gerginlik ile 2016 yılına veda ediyor 2017’ye hoş geldin diyemiyoruz.

        BİZİ TEĞET GEÇTİ

        2017 yılının bence en önemli sorunu (istedikleri kadar yetkili makamlar “bizi teğet geçti“ deseler de) ekonomik kriz olacak. Çünkü ekonomik krizin getirdiği işsizlik, borçlanma, geçim sıkıntısı ve ceplerin iyice boşalması kimse tarafından saklanamaz üstü örtülemez hale gelecek.

        Ekonomik kriz, işletmelerin mevcut konumunu ve geleceğini etkileyen hiç beklenmeyen bir anda ortaya çıkan genelde önlem alınmakta geç kalınan olumsuz bir durumdur. Fakat bizim ülkemizde öylesine göz göre göre geldi ki...

        Buna rağmen krize önlem alamadık. Çünkü artık önlem alınacak safhaları bile geçen yıllar içinde tarumar ettik.

        Kriz olumsuz bir kelime olmasına rağmen bazı sektörler ve şirketler için yarattığı fırsatlar açısından olumlu olarak değerlendirebilir. Bu durum bile ne yazık ki Türk milletine adına geçerli değil. Çünkü kriz karşısında değer kaybeden bazı şeyleri alabilmek için para gerekmekte. Türk milletinde ise ne yazık ki tabiri yerinde ise ‘deniz bitti’.

        Değerlendirse değerlendirse ancak yabancı yatırımcılar biz de ki bu kriz ortamından faydalanabilirler, fakat Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar dolayı o da mümkün değil, çünkü terör denilen illet ülkenin her yanına kara çıban gibi yayılmış ve halkı korku içinde yaşamaya mahkum etmiş durumda. 2017 yılından, yeni yıldan ne mi bekliyorum? İnanın sadece gerilmeden geçireceğim tek bir gün diliyorum. Umudum kalmadı ki...

        Diğer Yazılar