Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülkemizde taksicilerin hoşuna gitmeyen Uber ulaşım sistemi bana kalırsa harika bir sistem. Uber’e engel olmak isteyen, haksız rekabet olduğu konusunda söylemlerde bulunan taksiciler önce kendilerine çeki düzen versinler.

        Öylesine şımarmış durumdalar ki... İstedikleri taksimetre açılış fiyatlarını belirledikleri gibi, yolcuları da keyiflerinin istedikleri istikamete göre alıyorlar.

        Ayrıca taksilerin içleri leş gibi sigara kokuyor, koltukları pis, birçoklarının da klimaları çalışmıyor vs.

        Taksi şoförleri kendi kişisel bakımlarına dikkat etmiyorlar. Yoldan geçen herhangi bir taksiye bindiğinizde ter kokanından tutun soğan yemiş olanına herhangi birine denk gelmeniz mümkün. Kim ne derse desin... Uber‘i cep telefonuma indirdiğimden beri şahsen ben son derece rahat ettim.

        Gideceğim adrese tertemiz tiril tiril kıyafeti ile gelen şoförler eşliğinde mis gibi kokan bakımlı arabalar ile rahatsız olmadan güven içinde gidiyorum.

        Para bozdurdun, para üstü aldın derdi de yok. Kredi kartımdan ücreti aldıklarından bu sayede hiçbir para alışverişi olmuyor. Taksiler öyle mi? Kazara üstünüzde bütün para olsun. Başlıyorlar söylenmeye...

        Dünyanın her yerinde şehirlere ekonomik katma değer ve teknolojik inovasyon sağlayabilmek için bakanlık ve belediyeler ile iş birliği içerisinde çalışan Uber‘e ülkemizde halen daha neden taş konmak isteniyor anlayabilmiş değilim. Belli ki birilerinin işine gelmiyor ya da bu işten çıkar sağlayamayacaklarını anladılar. Geçen ay Londra‘da Uber’in yeni bir uygulamasını “pool“ yani havuz sistemini de öğrenmiş oldum. Bu sistem ülkemizde henüz uygulanmaya başlamamış. Otelden acele ile çıkarken Uber çağırdığımda meğer yanlışlıkla “pool” sistemine basmışım. Gideceğim yöne gidecek olan bir başka yolcu da Uber çağırmış ise yoldan onu da alarak ücreti ikiye bölme olanağı sağlayan bu yeni yöntemi de böylece öğrenmiş oldum.

        Yoldan Tanya adında genç bir kızı aldık ,zaten sistem size arabaya kimin bineceğini gösteriyor. Umarım aynı sistem Türkiye’de de kısa zamanda uygulanmaya başlar. Sonuç olarak diyeceğim o ki; Lütfen Uber’ime dokunmayın. Temiz ve düzenli işleyen bu sistem kimlerin işine gelmiyorsa önce kendilerini düzeltsinler.

        Diğer Yazılar