Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yazdığı tweette Mısır’da 529 kişinin idam cezasına çarptırılmasına karşı dört partinin TBMM’den ortak bildiri yayınlamasına AKP’nin destek vermediğini yazdı. Akif Hamzaçebi’nin twitter’ın gündemine oturan mesajı şöyleydi; “Mısır’daki idam cezalarına karşı tüm siyasi parti gruplarının katılımıyla TBMMnin bildiri yayınlaması önerimize AKP Grubu destek vermedi.”

        Eeee Başbakan Erdoğan’nın her fırsatta miting meydanlarında yaptığı rabia işaretine ne oldu?

        Benim gibi kafaları karışanların attıkları twitlere bakacak olursak ,AKP’nin Mısır konusundaki bu tutumu, Başbakan Erdoğan’ın yaptığı rabia işaretinin samimiyetsizliği şeklinde yorumlanmış.

        KILIÇDAROĞLU’NA YUMRUK

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun salı günü Meclis’te uğradığı saldırı sonrasında Meclis’teki güvenlik önlemleri tartışıla dursun, ben o yumruğun kime değil de neden atıldığına odaklanmış durumdayım. Yani alt satırları okumaya çalışıyorum. İnsanlar resmen çıldırmış durumda. Bırakın meclisi neredeyse sokaktaki gölgelerini yumruklayacak duruma geldiler. İnsanlar saldırganlaştılar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na atılmış olan yumruk bana göre AK Parti’ye oy vermeyenlere, sevmeyenlere atılmış bir yumruktur. Hem Sayın Kılıçdaroğlu’na da hem de bizlere geçmişler olsun.

        LİDERİ BLOKE EDEN ALIŞKANLIKLAR

        Araştırmacılar etkin liderlerin önünü tıkayan , onları bloke eden alışkanlıkları incelemiş ve alışkanlıklarını şöyle sıralamışlar;

        Aşırı kazanma ihtiyacı

        ‘Çok fazla’ değer katmak

        Yargılamak

        Yıkıcı eleştirilerde bulunmak

        Söze ‘Hayır’, ‘Ama’, ‘Halbuki’ ile başlamak

        Dünyaya ne kadar akıllı olduğumuzu haykırmak

        Sinirliyken konuşmak

        Negatiflik veya ‘İzin ver de bunun neden olmayacağını açıklayayım’ tavrı

        Bilgiyi paylaşmamak

        Geçmişe bağlı olmak

        Hak edilmeyen itibarı sahiplenmek

        Başarıyı fark etmede başarısız olmak

        Bahaneler uydurmak

        Dinlememek

        Minnet belirtememek

        Elçiyi cezalandırmak

        Aşırı ‘Ben’ olma ihtiyacı

        Sorumluluğu aktarmak

        Gözdelere oynamak

        Yukarıda saydığım maddelerin açılımları da var ama yerim olmadığından sizlere sadece ana başlıkları sıralayabildim. Yine de başlıklardan sonuca varmanız mümkün. Bu maddeleri okuyan herkesin kendi etkin liderlerini yeniden gözden geçirmeye başladıklarını görür gibiyim.

        Diğer Yazılar