Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konuları ile dünyada önde gelen ekonomist ve sosyologların oluşturduğu, uluslararası kuruluş Social Progress Imperative’in geçtiğimiz hafta açıklanan Toplumsal Gelişme endeksine göre Türkiye 132 ülke içerisinde 64. sırada! AKP döneminin dillerden düşmeyen, miting meydanlarında sık sık dillerden düşmeyen, her fırsatta beynimize kazınmaya çalışılan “Ekonomik başarısı” nerede? Battı denilen Yunanistan’ın bile 35. sırada. Yani Yunanistan ile aramızda tam 29 ülke var!

        PINAR KÜR’E TEPKİ

        CNN Türk’te Enver Aysever’in sunduğu Aykırı Sorular’a konuk olan yazar Pınar Kür’ü izlerken kendi kendime “Eyvah Pınar Kür başına iş açacak bu konuşmaları ile” dedim ve dediğimde çıktı. Sosyal Medya ayağa kalktı. Pınar Kür program esnasında başörtülü kadınlarla Playboy’a soyunan kadınlar arasında fark görmediğini söyleyerek olay yarattı. Başörtüsüne “gericilik” diyen Kür, “Başını kapatan kadınla Playboy’a soyunan kadın arasında zihniyet olarak fark görmüyorum. İkisi de kendini nesne olarak sunuyor, özne olarak sunmuyor. Biri diyor ki, ‘ben gencim güzelim, şöyle bacaklarım var, böyle göğüslerim var, göstereceğim, erkekleri böyle tavlayacağım’ diyor. ‘Başını örten de, o da adamları azdırmamak için kapatıyor. İnançta böyle bir şey yok. Din bilimci değilim ama dindar bir ailede büyüdüm. Teyzem, ninem namaz kılan insanlardı’ sözleri ile büyük bir tartışma başlattı

        DAHA NET ANLADIM

        ki gün önce Twitter’da en çok tartışılan konu haline gelen Pınar Kür sözlerinin arkasında durmaya devam ediyor. Aslına bakarsanız Pınar Kür’ün sözlerini ilk başlarda ben de yadırgamıştım. Fakat açıklamalarını tekrar tekrar dinledikçe ne demek istediğini daha net anladım. Pınar Kür’ün solculuğunu, akademik kariyerini, yazdığı kitapları göz önüne alarak olayları bir de Pınar Kür’ün penceresinden değerlendirdim. Pınar Kür türban ile başörtüsünü birbirinden farklı manada kullanıyor. Türban takan kadınların da kendilerini (Playboy’a soyunanlar gibi) cinsel nesne olarak gördüklerini savunuyor. Türbanlı kadınların hepsi, pür makyaj, topuklu ayakkabılar ve son modern kıyafetlerle gezerlerken saçlarının teli gözükecek korkusu taşıyorlar. Yani kendilerini cinsel nesne olarak görmeseler bu kadar süslenip püslenmezler, diye düşünüyor herhalde Pınar Kür. Pınar Kür’ün sözlerinden benim anladığım bu... Yanılıyor muyum dersiniz?

        Diğer Yazılar