Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seçim sürecinde erişimi engellenen Twitter’ın iki numaralı yöneticisi Colin Crowell Türkiye’ye geldi ve gitti. Hükümete ve Başbakan Erdoğan’a göre Twitter ve Sosyal Paylaşım siteleri o kadar kötüler ki Twitter başta olmak üzere hepsinin Türkiye’den haksız kazanç elde ettikleri ve vergi ödemedikleri vurgulandı.

        Sosyal Medya ile bu kadar haşır neşir olmadığımız, yani görsel ve yazılı medyadan bize ‘dayatılan’lara mahkum olduğumuz zamanlarda, bizleri birşeylere inandırmak, cebimizde ki parayı almak ne kadar da kolaydı. Televizyon reklamlarında ne gösterilir ve tanıtılırsa şartlanırdık.

        İNTERNETLE BİLİNÇLENDİK

        Sonrasında hatırlarsanız internetin hayatımıza girmesiyle, markalar şikayet sitelerinde adlarının geçmesinden ne kadar da rahatsız olmuşlar ve bunlarla baş etmenin yollarını aramışlardı.

        O zamanlar en çok tıklanan tüketici şikayet sitelerinde binlerce yorum bulunurken şimdi bu rakam yüz binlere çıkabiliyor. Yani markaların artık şikayetçi müşterileri ve kötü ürünlerini “örtbas “etme şansları kalmadı.

        Sosyal medya sayesinde günümüzde satın alma tercihleri eskisi kadar “anlık” bir karar değil.

        Bugüne kadar iktidar partisinin biz Türk milletine yasaklamak istediği Sosyal Medya’nın hep; düşünce, ifade özgürlüğü, iletişim hızı, haber alma ve yayma özgürlüğü platformu olduğu konularına ağırlık olarak değinmiş ve odaklanmıştık.

        Fakat madalyonun biz insanoğlu ve tüketim toplumları için bir de yukarıda bahsettiğim bu yüzü var. Yani Sosyal Medya, insanların tüketirkende de bilinçlenmesi açısından menfaatine çalışan bir sosyal ağ.

        Kapımızın önünü süpürmeliyiz

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen hafta Twitter başta olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinin haksız kazanç elde ettiğini ve bu kazançtan ödenmesi gereken vergiler olduğunu ifade etmişti.

        Sosyal Medya sitelerinde, örneğin Facebook’ta çoğu zaman bazı ünlülerin “bakın şu ürünle zayıfladım” şeklinde reklamlarının yer aldığına sizlerde defalarca şahit olmuşsunuzdur. Fakat o ünlünün değil o ürünü kullanmak ürünün adından bile haberi yoktur.

        Bu duruma defalarca şahit olduk.

        Bana kalırsa internet dünyasında Twitter ve diğer Sosyal Medya ağlarına bir şey yapılacaksa önce o reklamlardan işe başlanmalı.

        Twitter’ın ikinci adamını yasaklamalar ve haksız kazanç suçlamaları ile buraya getirtene kadar (maliye açısından bu kadar önemliyse) önce kendi kapımızın önünü süpürmeliyiz.

        Diğer Yazılar