Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlıkta ki ilk yıllarıydı. İstanbul’da düzenlenen uluslararası bir toplantıda konuşma yapacaktı. Ben de aktif siyasetçi olarak yanımda yabancı bir gazeteci ile yerime oturmuş Başbakan’ın kürsüye çıkmasını bekliyordum. Başbakan az sonra kürsüye çıkıp Avrupa Birliği –Türkiye ilişkilerinin kendileri için ne kadar önemli olduğunu anlatan bir konuşma yapmaya başladı. Fakat o kadar bağırarak konuşuyordu ki yanımdaki yabancı gazeteci;

        “Başbakanınız neden bağırıyor, önemli bir şey mi oldu?” diye sordu.

        Ben; “Hayır ,Başbakanımızın genel hali. Konuşması böyle” dedim.

        Ve o gün bugündür Başbakan Erdoğan bağırmaya devam ediyor. Hangi kanalı açsam karşımda bağıran Başbakan Erdoğan var. Bu durum ciddi olarak ülkede sinirleri germeye, halkta tepki uyandırmaya başladı. Keşke her konuşmasından sonra birileri Başbakan’a kendisini izletme cesareti gösterebilse...

        NASIL DUYMAK İSTERSEN

        Bir gün New York’ta bir grup iş arkadaşı yemek molasında dışarıya çıkarlar. Gruptan biri Kızılderili’dir. Yolda yürürken insan kalabalığı, siren sesleri, yolda çalışma yapan işçilerin, araçlarının çıkardığı gürültü ve araçların korna sesleri arasında ilerlerken Kızılderili, kulağına cırcır böceği sesinin geldiğini söyler ve aranmaya başlar.

        Arkadaşları bu gürültü arasında bu sesi duyamayacağını, kendisinin öyle zannettiğini söyleyip yollarına devam ederler. Aralarından bir tanesi inanmasa da onunla birlikte aramaya devam eder.

        Kızılderili, caddenin karşısına doğru yürür, arkadaşı da arkasından takip eder ve o binaların arasında bir kaç tutam yeşilliğin arasında gerçekten bir cırcır böceği bulurlar.

        Arkadaşı Kızılderili’ye, “İnsanüstü güçlerin var! Bu sesi nasıl duydun” diye sorar. Kızılderili ise bu sesi duymak için insanüstü güçlere sahip olmaya gerek olmadığını söyleyerek arkadaşına kendisini izlemesini söyler.

        Kaldırıma geçerler ve Kızılderili cebinden çıkardığı bozuk parayı kaldırımda yuvarlayarak atar. Birçok insan bozuk para sesinin “ceplerinden düşen bir para mı” diye sesin geldiği yöne doğru bakar.

        İşte ben de bundan böyle yukarıda ki hikayede anlattığım Kızılderili gibi olmaya karar verdim. Bütün seslerin arasından sadece duymak istediklerimi bulup çıkaracağım.

        Elbet bana da inanan birileri çıkar ve hep beraber sadece mutlu olacağımız seslerin ardından gideriz.

        Diğer Yazılar