Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şimdi başlığı okur okumaz hepiniz çatı Cumhurbaşkanı adayı Sayın Ekmelleddin İhsanoğlu’ndan bahsettiğimi zannedip “Bu ne samimiyet” diyeceksiniz...

        İşte şimdi yanıldınız. Çünkü ben kendi öz ve öz babam Ekmel Bey’den sizlere bahsediyorum. ‘Ekmel’ ismi gerçekten de az duyulmuş bir isimdir. Bunca yıldır bir kez olsun babamın adaşı bir kişi ile tanışmadım.

        Fakat Ekmelleddin İhsanoğlu’nun adaylığı ortaya çıktığında ve kendisi de “Bana herkes Ekmel der” dediğinde eşime dönüp; “Al işte bak sonunda kayınpederinin adını her gün duymak zorunda kalacaksın. Sana istesem bundan güzel işkence yapamazdım” diyerek dalga geçmiştim.

        “Ekmek için Ekmeleddin’ sloganı Türkiye’de sansasyonel bir etki yaptıktan ve İhsanoğlu konuyla ilgili açıklama yaptıktan sonra, Ekmelledin Bey küçükken kendisine ‘ekmek’ dediklerini söylemişti. Aynı sıkıntıları aile olarak biz de binlerce kez yaşadığımızdan kendisini ancak bizim aile en iyi anlar.

        Bana babamın adını her sorduklarında defalarca “Ekmel” diye tekrarlamak zorunda kaldığımdan, sonunda “Ekmek”ten hatırlayın der geçerim. Şimdi ise Ekmelledin Bey sayesinde babamın ismini insanlar daha rahat telaffuz eder, anlar oldular.

        İşte hem sırf bu isim benzerliğinden, hem de günlerdir izlediğim Ekmelledin Bey’in zerafetinden, kültüründen, mütevaziliğinden dolayı kendisine olan hayranlığım gün geçtikçe artmakta.

        Logosu ve sloganı belli olduktan sonra da gün boyu sosyal medyada konu olan İhsanoğlu’nun, “ekmek için Ekmeleddin” sloganıyla ilgili herkes ilginç yorumlarda bulunurken, kendisini sonuna kadar desteklediğimi sizlere dip not olarak düşmek isterim.

        Hayat bir ekmek kavgası değil mi?

        İhsanoğlu’nun sloganı ile dalga geçenlere sormak isterim; Hayat gerçekten de bir ekmek kavgası değil mi?

        İhsanoğlu sloganı için ne diyor; “Hayat bir ekmek kavgasıdır. Yani insanlar evlerine ekmek getirdikleri zaman mutludurlar. Huzur olduğu zaman ekmeğe ulaşabilirler. Hayatta sıkıntılar, krizler, kavgalar olduğu zaman evinize istediğiniz ekmeği götüremezsiniz, veya eksik ekmek götürürsünüz. Kavga olduğu zaman ekmeğin dilimleri azalıyor. Fiyatı yükseliyor. Bu büyük bir sembol.

        Sonra, ekmek bizde kutsal bir şeydir. Üç tane kutsal kavram var. Kitap kavramı, bayrak kavramı ve ekmek kavramı. “

        Yalan mı?

        Lütfen Ekmelledin İhsanoğlu’nu izlemeye devam edin. Türkiye Cumhuriyetini taşıyabileceğine sizlerde kanaat getireceksiniz.

        Diğer Yazılar