Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sevgili okurlar, bir süre (daha doğrusu kendimi tutabildiğim günlerde) siyaset yazmaktan uzak duracağım. Zaten Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası sevgili bölge temsilcimiz Osman Gençer’den “ruh durumum yazı yazmaya müsit değil” bahanesiyle tatil istedim.

        Sonra da İstanbul’dan gelen misafirlerimi de yanıma alarak kendimi Sakız Adası’na attım. İnanmayacaksınız ama Sakız’a ayak bastığım an (bütün bir yaz süresi boyunca Çeşme’de yaşıyor olmama rağmen) kendimi tatile çıkmış gibi hissediyorum. Hatta iki gün önce Sakız’dayken arayan arkadaşım;

        -”Aaaaa yine mi Sakız’dasın? Sen yerleş en iyisi oraya” şeklinde serzenişlerde bulunduğunda kendisine şu yanıtı vermiştim; “Fatoş’cum sık sık bu adaya gelerek euro harcıyor ve böylece kendimi medeniyete yakın hissediyorum. Ruhum huzura kavuşuyor” Açıklamamı mantıklı bulan Fatoş, “Doğru ya...olaya hiç bu açıdan yaklaşmamıştım. Seneye Sakız’dan ev tut da bizler de faydalanalım” diyerek espri yaptı. Onun espri yaptığı “ev tutma” fikrine ciddi olarak niyetim olduğunu söylediğimde konuşma uzayacağından fikrimi kendime sakladım ve telefonu kapattım.

        Sizlere bayramda “Bodrum Bitmiş” başlıklı bir yazı yazmıştım. Bodrum’un pislikten geçilmediğini, çöplerin beş yıldızlı otellerin yanlarında küçük dağcıklar oluşturduğunu ve nasıl da arkamıza bakmadan Bodum’dan kaçtığımızı anlatmıştım.Üzülerek söylüyorum; aynı benzer akıbet Çeşme’yi bekliyor. Çeşme ve Alaçatı özellikle bu yıl kendini aştı. İnanılmaz bir nüfus patlaması ve dolayısı ile İstanbul trafiğini aratmayan bir trafik... Özellikle Ramazan Bayramı tatilinde binlerce kişinin akınına uğrayan gözde tatil bölgesi Alaçatı ... Durum o kadar vahim bir hale geldi ki elektrik trafoları bile yetersiz kaldığından sık sık karanlığa gömülür olduk. Bu durum hem halkı hem de esnafı isyan ettirdi. Elektrikler kesildiği an göz gözü görmezken restoranlarda insanlar kalan yemeklerini yemeye çalışıyorlar.

        Alaçatı sokaklarında görmediğimiz, yaşamadığımız olaylar yaşanmaya başladı. Her yer kirlendi. Özellikle esnaflar arası kavgalar arttı. Gençlere plajlarda aşırı derece de alkol tükettiriliyor. (Bu konuya bir başka yazımda özellikle değineceğim) Anlayacağınız Alaçatı’nın da, Çeşme’nin de Bodrum gibi her açıdan suyu çıkmak üzere. İlgililere duyurulur...

        Diğer Yazılar