Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yavaş yavaş elin ayağın tutmayacak. Konuşamayacaksın. Yürüyemeyeceksin.

        Yemek yiyemeyecek, su içemeyeceksin. Yutkunamayacaksın. Başını taşıyamayacaksın. Solunum cihazı olmadan nefes alamayacaksın.

        Ama beynine bir şey olmayacak. Düşünmeye, gördüklerin karşısında üzülmeye, sevinmeye, ama bütün bu hislerine karşı tepki verememeye ve daha da kötüsü beynin düşünmeye, üretmeye devam edecek.

        Tanrım nasıl korkunç bir hastalıktır bu.

        İlacı yok, tedavisi yok, çaresi ise hiç yok.

        Beynin çalıştığı için gün be gün ölüme yaklaştığını bileceksin fakat o gün bir türlü gelmeyecek. Bekleyeceksin... Öylesine çaresizce ölümü beklerken bir sürü şovmen de seni hatırladıklarını ispatlamak için kafalarından aşağı kahkahalar atarak bir kova buzlu suyu dökecekler. Sen ise onların bu ağlanacak hallerine gülemeyeceksin bile...

        ALS hastalığına dikkat çekmek ve hastalara yardımcı olacak maddi imkanları sağlamak amacıyla başlatılan ‘Ice bucket challenge’ (Bir kova buz) kampanyası tüm dünyada çığ gibi büyürken benim de bu kampanyaya karşı olan tepkim gün be gün artıyor.

        ‘Ice Bucket Challenge’ nedir?

        Hayatımda gördüğüm en saçma kampanya olan bu kafadan aşağı buz dökme olayı olmasa demek ki insanlar silkinip kendilerine gelemeyecek ve ALS hastalarına yardım etmeyeceklerdi öyle mi?

        Ice Bucket Challenge yani ‘bir kova buz’ akımına göre, ya ALS için bağış yapacaksınız ya da buz dolu bir kovayı başınızdan aşağı dökeceksiniz. Bugüne kadar hem sanatçı dostlarımdan hem de arkadaşlarımdan kafalarına bu uğurda bir kova buzu dökenleri, hatta videoya kaydedip sosyal medyada paylaşanları çok görmüş olsam da para yatıranı ya da ispat için dekontunu yayınlayanı hiç görmedim.

        Tüm dünyada şu an hem bağış yapıp hem de farkındalık için buz kovasını dökenler tabi ki yok değil. Hatta kampanyaya katılan kişi, seçtiği üç isme meydan okuyor ve aynısını onlardan istiyor. Meydan okunan kişi 24 saat içinde aynısını bir başkasına yapıyor. Yani böylesine bir zincir sürüp gidiyor. Ama bana kalırsa sırf eğlence olsun diye ya da moda oldu diye....

        İyi de para nerede kardeşim?

        Amerika’da çok kısa bir sürede 15.5 milyon dolar yardım parası toplanırken, Türkiye’de ise henüz sadece 4 bin lira toplanabilmiş. Yani anlayacağınız biz Türk milletinde sadece ses, görüntü, özentilik ve şov var. Ama iş paraya gelince ortada ne yardım ne para ne de dekont var.

        Yani bir kova buz var para yok. Ne farkındalık ama...

        Diğer Yazılar