Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kısa mı? Evet kısa. Fazla kilosu var mı? Evet var, ne de olsa yeni doğum yaptı. Biraz çekingen mi? Evet çekingen. Ama bu dünyanın en iyi dans edip şarkı söyleyen kadınlarından biri olmasına engel değil. Hatta Latin kızlarının çok kıskanılan yuvarlak hatlarına sahip ve “Fazla kilom var” demesine rağmen hâlâ çok seksi... Evet Lübnan asıllı Kolombiyalı yıldız Shakira’dan bahsediyorum. Ama o da hepimiz gibi normal bir kadın; hamileyken kilo alan, boyunu uzatmak için 20 punto ayakkabı giyen... Hatta bir stardan beklenmeyecek kadar mütevazı ve fazla kilosu olduğunu itiraf edecek kadar da alçak gönüllü...

        Geçen haftalarda Barcelona’da yüzü olduğu İpana’nın uluslararası basın toplantısında tanıştım Shakira ile. İtiraf edeyim bu kadar kısa ve bu kadar tatlı beklemiyordum. Biraz utangaç ancak bir o kadar da kendine güvenli... Kocaman bir gülümsemeyle girdi salona ve sonraki tüm röportajlarında da gülümsemesini yüzünden eksik etmedi. İngilizce konuşurken daha dikkatliydi, kelimeleri özenle seçti. Ancak ne zaman İspanyolca soru soruldu, birden kişilik değiştirdi, özünü buldu. Anadilinde duygularını çok net ifade ettiği mimiklerinden belliydi.

        Deliler gibi âşık olduğu, kocası Barcelonalı ünlü futbol yıldızı Gerard Pique için burada Shakira... Koyu bir Katalan milliyetçisi olan Pique, Sharika’yı Barcelona’da yaşamaya ikna etmiş. 2 çocuklarıyla Barcelona’nın tepelerinde kocaman bir malikânede mutlu, mesut yaşıyorlar ve İspanyollar onları çok seviyor.

        ■■ Göbek dansını, adını da aldığınız büyükannenizden öğrendiğinizi duyduk, bu doğru mu?

        Aslında büyükannemi hiç görmedim. Bence dans etmek benim genlerimde var; çünkü hiç kimse bana nasıl dans edeceğimi öğretmedi. Hep içimde olan bir şeydi. Müziği keşfettiğimde ritimleri dinlemeye başlamıştım, geriye kalan müziğe uyan ritimleri hareketle mükemmelleştirmekti. Sınıf arkadaşlarımın önünde dans ederdim ve bu hissi çok severdim, sahneyi, alkışı... Ama asla büyükannemi görmedim.

        ■■ Anne olduktan sonra hayatınız nasıl değişti?

        Eskisine göre daha çok spor yapmam gerekiyor, eski kiloma geri dönmeye çalışıyorum. Kendime ayırdığım zaman daha az. Bazen dolapta ne bulursam onu üzerime geçirdiğim oluyor.

        ■■ Çocuğunuzu doğurduğunuzda formdaydınız. Hamileliğiniz boyunca formda kalmanızı sağlayan bir sırrınız var mıdır ya da yaptığınız özel bir egzersiz? Yoksa dans mı?

        Çok iyi oynamasam da tenisi çok severim. Şu an çok dengeli bir diyet programım var. Bunun dışında spor yapmaya çalışıyorum, fakat hâlâ olmam gereken kiloda değilim. Umarım birkaç ay içinde ideal kiloma düşeceğim.

        ■■ Hamileyken tenis oynadığınızdan bahsettiniz, şu an neler yapıyorsunuz?

        Yaptığım sporları çeşitlendirmeyi seviyorum, aksi halde sıkılıyorum. Bazen boks yapıyorum, bazen tam 1 saat boyunca dans ediyorum, kalp atışlarımın belli bir hıza geldiğinden emin oluyorum. Böylece kalori yaktığımı hissediyorum. Ayrıca, bazen tenis oynuyorum ya da spora gidiyorum ve makinelerle çalışıyorum. Ağırlık kaldırıyorum. Dediğim gibi farklılaştırmaya, çeşitlendirmeye çalışıyorum.

        ■■ Işıl ışıl ve oldukça kadınsı görünüyorsunuz, bu özgüvenin kaynağı nedir?

        Özgüven mi? O kadar da güvenli değilim aslında, sadece olması gerektiği kadar... Dünyadaki herhangi bir kızın sahip olduğu kadar diyebiliriz. Fakat müzik kariyerime erken yaşlarda başlamış olmak, bu sektörde çok fazla şey yapabilmeme fırsat verdi. Böylece hayatımda geçirmiş olduğum tüm değişikliklere kolayca uyum sağlayabildim

        'EN GÜZEL GÜLÜŞ İÇTEN GELENDİR'

        ■■ Sürekli gülümsüyorsunuz, enerjiyi nereden buluyorsunuz?

        Dişlerime çok önem veriyorum çünkü benim için gülümsemek çok önemli. Özellikle fotoğraflarda, bir şarkıcının en çok dikkat edilen yeri ağzıdır. Ben de dişlerimi gururla sergilemekten büyük bir mutluluk duyuyorum.

        ■■ Mükemmel gülüşü nasıl elde ediyorsunuz?

        En güzel gülüş, içten gelendir. Samimi bir tebessüm kişinin bütün yüzünü değiştirir. Karşınızdakine karşı açık olduğunuzu gösterir ve onu size yaklaşmaya davet eder.

        ■■ Sizi neler gülümsetir?

        Düşüneyim... Ailemle zaman geçirmek... Gerard çok eğlencelidir, mutlu bir erkektir. Ayrıca çocuklarımın gülüşünü görmek; otomatik olarak onların gülümsemeleri insana da bulaşıyor. Ve şimdi ikinci bebeğim Sasha da insanlara gülümsemeyi keşfetmeye başladı, onu gülerken görmek çok tatlı... İlk kez güldüğünü gördüğüm an, sanırım hayatımın en sihirli zamanlarından biriydi.

        'O AN HAYATIM SONSUZA DEK DEĞİŞTİ'

        ■■ Hayatınızdaki en önemli an nedir?Sizi şu an olduğunuz noktaya getiren an?

        Sony Müzik’le ilk sözleşme imzaladığım günü hatırlıyorum; o an hayatım sonsuza dek değişti, çünkü bu beni profesyonel bir şarkıcı haline getirdi. Sonunda profesyonel olarak şarkı söyleme hayallerimi gerçekleştirmiştim ve kendimi müziğe adayabilecektim. Ayrıca Gerard ile tanıştığım günü hatırlıyorum, Dünya Kupası’nın final günüydü... Bu tarz şeyler hayatınızı tümüyle değiştiriyor. Çocuklarımın doğduğu ve onları ilk gördüğüm gün. Ve ayrıca etkileyici konserlerimde bazı hayranlarımın yüzlerindeki ifadeleri unutamam. Bu tip zamanlarda yaptığım her şeyin buna değdiğini hissediyorum. Bazen, gerçekten de çok fazla şey yaşadığımı düşünüyorum. Hayatımda o kadar çok şey değişti ki farklı farklı hayatlar yaşamışım gibi hissediyorum

        Diğer Yazılar