Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hangimizin gardırobunda polo yaka tişört yoktur ya da polo sporundan ilham alan onca markadan alışveriş yapmayanımız var mıdır? Giyimimize bu kadar yön veren sporu Türkiye’de oynanmadığı için pek tanımıyoruz. Geçen ay 7. Geleneksel St. Regis Uluslararası Kupası’na davet gelince merakıma yenik düştüm. Dünyanın en iyi polo oyuncuları arasında gösterilen St. Regis takımının kaptanı Nacho Figueras’ı hem Audi England takımına karşı hem de Aile Gelenekleri Maçı’nda oğlu Hilario Figueras ile birlikte izleyecektik, kaçıramazdım. VIP çadırlarda şampanya, beş çayı ve ikramlar eşliğinde ya da saha kenarındaki çimlerde piknik yapılarak izlenen maç, keyifli bir hafta sonu eğlencesiydi aslında... Atları ve sahadaki rekabeti izlemek de cabası... Maçın ardından 2 bin yıllık bu kral sporunu Nacho anlattı... Elçisi olduğu St. Regis Hotelleri’nin ülkemizdeki ilk şubesini İstanbul’da açar açmaz Türkiye’ye gelip polo oynamayı istediğini de ekledi.

        Polo sporunun felsefesi nedir?

        Polo strateji, binicilik, takım çalışması, hız ve yetenek üzerine dayanan bir spor. Polonun orijinali savaş stratejisinden geliyor, günümüzde ise önemli yarışmalar ve eğlence için oynanıyor. Dünyada 3 büyük polo turnuvası var, Argentina Open, US Open ve British Open.

        ■ Niye izlemeliyiz bu sporu?

        Polo hızın, yeteneğin ve biniciliğin büyüleyici bir karışımı. Atlar bu sporun en önemli ögeleri. Polo seyircisini heyecanlandıran bir spor ve her izleyişinizde daha da ilgi çekici hale gelir.

        ■ Haklısınız izledikçe seviyor insan. Atlara da hayran kaldım...

        Arjantin’de kendi polo pony’lerimi yetiştirdiğim bir damızlık çiftliğim var, “Cria Yatay”. 500’e yakın atım var ve her yıl 80 civarında tay dünyaya geliyor. Yetiştirdiğim bazı atlar, Arjantin’deki turnuvalarda yarışıyor. Yetiştirme programımla gurur duyuyorum. Ailemle atların büyüdüğünü, olgunlaştığını ve geliştiğini görmekten keyif alıyoruz.

        ‘KENDİ ATINLA OYNAMAK İYİDİR’

        Siz hep aynı ata mı biniyorsunuz yoksa birden fazla atınız mı var?

        Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Arjantin’de birçok atım var. Belli bir zaman için İngiltere’de polo oynayacaksam, o zaman İngiltere’de de atlarım oluyor. Her zaman kendi atınla oynamak daha iyidir. Çünkü bu bir takım işi, sen atını tanırsın atın da seni tanır.

        ■ Bir de moda boyutu var. Polo sporcularının giyim tarzı pek çok markanın da doğuşuna sebep oldu. Moda ve stile katkısı nedir?

        Dünyanın neresinde olursanız olun polo maçına giderken gündelik ve rahat bir stil tercih edebilirsiniz. Eğer VIP çadırından maçı izleyecekseniz o zaman daha şık bir stil tercih edebilirsiniz. Kadınlar golf sahasında daha rahat davranabilmek özellikle de devre arasında ayaklarıyla çimleri rahatça düzeltebilmek için düz veya dolgu topuk ayakkabıları tercih ederken, erkekler ceket giyer, ama kravat takmazlar.

        ■ Arkanızdan da oğlunuz geliyor. O da sizin kadar başarılı. Boynuz kulağı geçecek mi?

        Oğlum Hilario ile birlikte oynamak elbette muhteşem bir duygu, onur verici. Hilario’nun Arjantin’de iyi dereceleri var. Kendine güvenli ve kararlı bir şekilde oynuyor, atları çok seviyor ve onlara saygı duyuyor. Bu özellikleriyle ileride çok iyi seviyelere geleceğini düşünüyorum.

        ‘HAYATIMIN AŞKINI ÇOK ERKEN BULDUM’

        ■ Dünyanın en yakışıklı erkekleri arasında gösteriliyorsunuz. Bu unvanı almanızda yaptığınız sporun ve spordaki başarınızın rolü nedir?

        Kibar, saygılı, sahici ve otantik olmanın ve kendini bu işe adamanın başarının anahtarları olduğuna inanıyorum.

        ■ Kadınların ilgisi size fazla oysa siz erken yaşta evlenip çoluk çocuğa karışmışsınız. Ancak evlilik ve 4 çocuk size yaramış görünüyor.

        Hayatımın aşkını çok erken bulduğum için çok şanslıyım. Bu birçok konuya odaklanmamda bana yardımcı oldu. Sahip olduğumuz her şeyi eşimle birlikte başardık.

        Diğer Yazılar