Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        13 okuyucunun 13 farklı düşüncesini okuyacaksınız. Bakalım ne diyeceksiniz? En çarpıcı olanı zaten başlığa aldım. İşin tek üzücü yanı konuyla ilgili, kadınlardan hiçbir mail almamış olmam. Türbanı yine erkekler tartışıyor!

        (Bugün ‘Ne Öğrendim’ bölümü yok. Okuyunca hak vereceksiniz!)

        1-İKNA ODALARI VAR

        Dışişleri bakanı neden bu ifadeleri kullanma gereği duydu sizce. Hiç sorgulama gereği duydunuz mu acaba.Gençlik eğitim aşamasında meşhur ikna odalarının olduğu üniversitelerden geçecekler.biz insanların temel hak ve özgürlüklerinden bahsediyoruz siz tutturmuşsunuz kanunlar da kanunlar.kardeşim o zaman siz İran,Çin ve eski SSCB'deki uygulamaları da desteklemeniz lazım onlarda kanunlara göre hareket ediyorlar.peki nerde kaldı halkın temel hakları ve özgürlükleri.demek ki burada bir yanlışlık var.zorlama ile insanları belirli kalıplar içine sokamazsınız bu durum insan yaradılışına aykırıdır.

        Hikmet Özbalta (Erenköy DSO.Tahsilat Sorumlusu)

        2-ORUÇ TUTUYORUM DİYE AŞAĞILANIYORUM

        Yazınızda kimsenin dinine karışılmadığını ve herkesin dinini ve Müslümanlığı özgürce yaşadığını belirtmişsiniz... Belki karışılmıyor olabilir belki kimse bizi cami avlusundan geriye çekiyor olmayabilir... İzmir’de yaşıyorum ve elimden geldiği kadarda Müslümanlığı yaşamaya çalışıyorum ama tam anlamada kendimi Müslüman kabul etmiyorum .. Çünkü bir çok yönünü eksik gerçekleştiriyorum . Naçizane orucumu tutuyorum. Sözde medeni

        İzmir’de oruç tuttuğum için garip garip bakan, abes karşılayan hor gören bu zamanda oruç mu tutulur canım insanın içinde olacak Müslümanlık diyen, insanlara psikolojik baskı yapan çevrem aşırı derecede. Eğer beş vakit namaz kılsam, işim sırasından namazım geçiyor diye müşteriyi bekletsem ya da işini ertelesem emin olun o müşteri benim yanıma asla bir daha gelmez. Engelleyen yok belki ancak dışlayan hor gören çok emin olun ...

        Kadir Ekinci

        3-ÇARŞAF GiYMEYEN MÜSLÜMAN DEĞİL Mİ?

        Dış işleri bakanının söylediğinden benim anladığım şu:

        1-Türbanlı ve çarşaflı olan insanların bu ülkede dini özgürlükleri yokmuş, peki

        çarşafsız türbansız gezenlerin dini özgürlükleri var mı? Ayrıca bu ülke nufusunun %99 bana göre Müslüman. Acaba kendilerine göre bu ülke nüfusunun %47 mi Müslüman

        Yani çarşaf giymeyenler türban takmayanlar Müslüman değil mi

        Tamer Çoban

        4-SADDAM YÖNETİMİNDEN NE FARKI VAR?

        Baş müzakereci Babacan'nın %47 ile başa gelmiş bir iktidar olarak kendi ülkesini Avrupa'ya şikayet etmesine olan tepkiniz ve uyuyan ulemalara ders verdiğiniz için ellerinize sağlık,teşekkür ederim. Demokrasilerde üçlü veya ikili koalisyonların ne kadar kıymetli olduğu bu AKP iktidarında belli oldu.Hani derler ya tek başına bir iktidar gelsin... Geldi işte gördünüz mü?Yargı ile kavgalı,Yök ile kavgalı, Asker ile kavgalı Saddam yönetimlerinden ne farkı var işte sana tek partili iktidar sadece kendi yandaşlarına ve Amerika ve Avrupa’ya ülkemizi peşkeş çeken dış itibarımızı ayaklar altına alan Atamıza saldıran küçük düşüren işte sana tek başına iktidar.

        Çetin Koçer

        5-ENTEL AYDINLAR, İNSANLARI TAHRİK EDİYORSUNUZ

        Size bu konuda katılmam mümkün değil bunu paylaşmak için mail atma gereği duydum.Yazılarınızı okuyorum, takip ediyorum. belli ki bir birikiminiz var. Fakat bu şekilde çıkışları neyle açıklayabileceğimi bilmiyorum. Sizler ki bu memleketin entel aydınları olarak sıradan vatandaşlarına yol yordam gösterecekken bir şeylerin altını oyarak insanları tahrik etmenin manasını anlamış değilim.Şöyle ki 100 yıldır bu memlekette bitmeyen bir azınlık hakları mevzusu vardır.Bazen benim bile azınlık olmak gibi mülteci istekler peşinde koşasım geliyor.Bitmedi ve bitmeyecek de.. Geri kalmış, sömürge olmuş memleketlerin olağan hallerinden olan bu durumu pek de yadırgamıyoruz bilakis kanıksamışız artık. Sizin bu yazınız ve benzer yazıları okuyunca bizim kendi özgürlüğümüzü kazanmamızın mümkün olmadığını düşünüyorum.Şimdi buna da diyeceksiniz ki ne oldu da özgür değilsiniz.. Neyiniz eksik.Çünkü Babacan’a da seslenirken, kimin namazı engellendi, kimin orucuna karışıldı benzeri ifadelerle karşı çıkmışsınız. İşte kırılma noktası tam da burası. Yabancılar isterler isterler isterler,yine de isterler asırlar geçse de isterler. Siz yada sizin gibi aydınlar

        nooluyor kardeş ne bu istekleriniz, bitsin artık. Bir asırdır istediniz verdik istediniz verdik yeterin artık "bak bu memlekette başkaları da var onlarda isterlerse ne diyeceğiz" DİYECEK BİR AYDIN BEKLİYORUM.İslamiyetin sadece namaz kılmak yada oruç tutmak olmadığını anlayacaksınız.Azınlıklara tanıdığınız hoşgörüyü bir an olsun diğer halklara da tanıyın.

        Bakın bir şey kaybetmeyeceksiniz. Siz aydınlar ki, biraz serinkanlılıkla düşünün. Balçiçek hanım, onlar da insan deyin..

        İhsan Kızılca

        6-GERÇEK MÜSLÜMAN VATANINI SATMAZ

        Habertürk.com’ da yayınlanan yorumunuz cidden mükemmel hislerimize tercüman oldunuz. Vatandaşlarımızı yaptıkları hata üzerine hatalarla,vatanı satmakla,vatanı ab üyeleri, Arap dünyası ve Ermenilere peşkeş çekmekle,yargı ile ve toplumun her kesimi ile kavga etmekle,halen kavgalı olmakla, devleti ve vatanı derebeylik şekliyle ben yaptım olur diyerek yönetmekle ve daha sayılacak birçok hatalar ile insanlarımızı dinden uzaklaştıran, Müslümanlık bu değildir dedirten sadece ve sadece AKP dir. Bunun vebali de çok ağırdır.Ben kendi adıma hakkımı helal etmiyorum.Ki biliyorum ki birçok vatandaş da hakkını helal etme konusunda aynı şekildedir.Gerçek Müslüman olan bu lafım altında ezilir, ne yapacağını şaşırır.Gerçek Müslüman vatanını satamaz...

        ATA BERK

        7-MÜSLÜMANLIKLARINDAN ŞÜPHE EDİYORUM

        Kutluyorum sizi Balçiçek Pamir Hanım. Ben bunların Müslümanlıklarından gerçekten şüphe ediyorum.Türban takmakla Müslüman olunmaz .Geçen gün dört bayan gördüm 25 yaşlarında başları eksiksiz türban,kollar kısa ayaklarda çorap yok.kısa diz altında topuktan 20 cm. açıkta pantolon.yazıklar olsun bunlara oy verenlere.

        AHMET DURMAZ

        8-TÜRBAN BİR BAŞKALDIRIDIR, BAYRAKTIR, SEMBOLDÜR

        Okumaya cesaretiniz varsa buyurun okuyun sizin gibi, ülke çapında erişilebilirlik

        durumunda internet sitesinde ve gazetede yazan, cahil olmadığını düşünmüş olduğum bir yazarın bunları gerçekten cahil olduğu için mi yoksa taraflı yazılar yazarak kendini bu ülkenin çıkarlarının yegane koruyucusu zanneden zihniyetin gözüne girme,yaranma sevdası (yada siz buna ne derseniz deyin) olduğu için mi yazdığını anlayamıyorum. Sizin İslam bilginizi sorgulamak bana düşmezdi ama çok net ki pek bilgi sahibi değilsiniz nede olsa ahlak çöküşünün devlet politikası olarak okullarda öğretildiği bir devrin gençliğine mensubusunuz. İSLAM bir yaşam şeklidir hanımefendi.

        İSLAM kavuşulabilir ,yaşanabilir bir cennettir. Çok basit eleştiriler yapıyorsunuz. Bir ortaokul çocuğu bakış açısıyla. Namazını kim kılamıyormuş orucu kim tutamıyormuş hacca kim gidemiyormuş. Tabii insan İslamiyet dendiğinde bunları anlıyorsa onları sorar. HAYIIIIRRRR ben Müslümanlığımı tam manasıyla yaşayamıyorum. ağzını açan baş örtüsü diyor evet bu ülkede bu problem var ancak türban meselesi çoğunluğun azınlığa ram olmasına bir isyandır bir başkaldırıdır, bir bayraktır, bir semboldür. Siz beni ve benim gibi düşünen bu ülkedeki % 80 i hiçbir şekilde anlayamayacaksınız. Babacan’ın bunu orada yapması evet abes düşmüştür ama ona da hak verebilirim belki de Türkiye’de anlaşılmadığını düşünmüş olabilir.

        MUSTAFA ERDEM

        9- ATA MECLİS’İ KURAN OKUTARAK AÇMIŞTI

        Öncelikle iyi günler dilerim Ali Babacan bey efendiyi niye yadırgadınız bu ülkede gerçekten dinimizi istediğimiz gibi yaşayamıyoruz ben ve çevrem laik insanlarız ama sizin laiklik tanımınız farklı herhalde biz hep Müslümanız ama %95 Müslüman olan kendi vatanımızda yapılan saygısızlık sadece sizce türban mı evet türban diye bilirsiniz ama bu sizin doğrunuz.Ama bizimde bildiğimiz ve inandığımız doğrular var lütfen olanlara saygı gösterin MUSTAFA KEMAL ATATÜRK T.B.M.M KURAN OKUTARAK AÇMAMIŞ MIYDI evet açmıştı ama şimdi büyük önderimizi bile dinimize karşı kullananlar elbet bunun hesabını bir gün verecektir.

        Orhan Oru

        10- EŞİM ÇARŞAF GİYİYOR UCUBE GİBİ BAKIYORLAR

        Sayın Balçiçek Pamir haberlere bir bakın Allah aşkına ya.... Bu hükümetten öncede İslami hassasiyetleri olan insanlara sataşmalar vardı ama bu dönemde gördüğüm kadarıyla değildi dozu bayağı yükseldi. Benim Eşim Çarşaflı giyiniyor ben bu şekilde giyinmesini tasvip etmiyorum ama saygı duyuyorum kendine göre haklı yönleri var bana göre değil ama yinede saygı duyuyorum. Eşim bu elbisesi ile yaşamış olduğu zorlukları anlatıyor ve bu zorluklara rağmen kesinlikle bu elbisesinden (çarşafından) vazgeçmeyeceğini söylüyor. Mesela bir İETT otobüsünde şık giyimli bayanların kendisine ucube gibi bakıyor olması yada şık giyimli insanlara otobüste yer verilirken kendisine yer verilmediğini veya nadiren verildiğini hatta insanlar arasında sessizde olsa elbisesinden dolayı kendisinin eleştirildiğini söylüyor. Buna rağmen bu elbiseden vazgeçmiyor olması ona saygı duymamı gerektiriyor beğenmesem bile. Uçakta dindar bir kadının yanına oturan erkeğe namahrem diye yanından kaldırmasının hatalı oluşu kadar, CHP’li Sav’ın sözleri de hatalı değil mi bakın o namahrem koltuk başlı haberin altındaki yoruma o bayanı yerden yere vurmuşlar çok sert eleştirilerde bulunmuşlar belki haklı olabilirler. Ama bu bayanı eleştirenler acaba düşünce yapısı kendisi gibi olan insanların hatalarını neden o bayanı eleştirdikleri sertlikte olmuyor bunlar sizce normal mi. Bunun gibi bir çok örnek gösterebilirim iğneyi önce kendimize batırsak

        Hacı Biçer

        11-BAŞÖRTÜLÜ HİÇ BİR HALT YİYEMİYOR

        Bu hükümetten önce de Müslümandık simdi de Müslümanız. İnsanlar irticacı damgası yemekten korktuklarından dolayı inançlarının gerektirdiklerini yerine getiremiyor.

        Peki bu insanlar ne oluyor? BAŞÖRTÜLÜ hiç bir halt yiyemiyor. Ne okuyabiliyor, ne çalışabiliyor. Burada Amerika’da, NASA da Microsoft’da çalışan onlarca başörtülü Türk vatandaşı var. Bu insanlar buralarda teknoloji üretiyor, çok önemli yerlerde çalışıyor. Ama kimse onlara karışmıyor.

        İlyas K.

        12- GÖZLERİM DOLDU

        26 yasında bir Türk genciyim, İzmirliyim, aslen Girit Türklerindenim fakat

        şunu çok iyi biliyorum ki bu ülkede yaşıyorsam bu ülkenin evladıysam,

        aslolan tek olgu Türk olmaktır öncesi yoktur! Cumhuriyetin

        torunlarıyız. Adını onurla taşıdığım, emanetini namusum bildiğim Ulu

        Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ey Türk Gençliği!" diye umutla seslendiği

        yarınların bir parçasıyım! Ama ya bugünümüz... İnanın.. Belki de hayatımda ilk kez bir köşe yazısı okurken gözlerim doldu,tüylerim diken diken oldu! Ama neden? Emanetimize karşı her turlu palavra ve dalavera icinde olanlara karşı bir isyan, bir haykırış, bir çığlık var

        yazınızda... bir Yeter Artik var ! Size yürekten teşekkürlerimi sunuyorum...

        Mustafa Kapar

        13- SADECE UTANIYORUM

        Dünya çiçek olsa sende bir arı

        Dost dilinden tatlı bal bulamazsın

        Demişti Pir Sultan Abdal. Doğruymuş. Dünyayı dolaştık bulamadık. Son zamanlarda senin yazından daha güzel bir yazı okumadım Sevgili Balçiçek Pamir. Modern Türkiye’nin gülen yüzü, eline koluna sağlık. Çok güzel bir yazı. Ülkesini başkalarına şikayet eden insanlardan sadece utanıyorum.Saygılarımla

        Ali Çelik

        Diğer Yazılar