Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kasımpaşa, Balıkesir’de aradığını bulamadı. Paşa’nın her şeyi var ama bir türlü seri gerçekleştiremiyor. Şota Arvaledze artık şapkayı masanın üstüne koyup, bu takım neden bir ileri bir geri gidiyor diye hesabını yapıp, Paşa sevdalılarını fazla üzmemeli. Maça gelince... Hakem Mete Kalkavan belki de hayatının en rahat maçını yönetti. Her iki takımın da centilmen davranışları, elbette ki hakemin de işini kolaylaştırdı ama Kalkavan, her iki takım için adil davrandı. Hemen soracaksınız, “Balıkesir’in ilk golü ofsayt mı değil mi” diye. Tartışmasız ofsayttı. Yardımcı hakem Arkın Akgöl, sondan 2. defans oyuncusunu kaçırdığı için Gökhan Ünal açık ofsaytta topu alarak Paşa ağlarına gönderdi. Burada Kalkavan’ın yapacağı bir şey yoktu. Kusur tamamen yardımcı hakemindi. Geri kalan bölümde kayda değer hakem hatası yok. 8 gol atıldı. Biri legal değil, diğerleri temiz. Kalkavan başarılıydı. Ofsayt golün hatası yardımcı Arkın Akgöl’e aittir.

        Penaltı doğru yardımcı golü atladı

        Hava ve saha koşullarının çok zor olduğu Bursa’da her iki takım da gerçekten çok iyi mücadele etti. İyi maç oldu, 6 gol vardı. Hakem ve arkadaşları da bu maça tempo kazandırmak için olağanüstü gayret gösterdi. Dur durak bilmeyen yağmura rağmen Bülent Yıldırım sahada adeta dantela ördü, helal olsun. İki kritik pozisyon var. Birincisi, Bursa’nın iptal edilen golü. Kaleci ileriye çıkmış ama iki savunma oyuncusu kaleye en yakın oyunculardı. Gol temizdi. Ancak burada kabul edelim ki yardımcı hakemin günahı ve sevabı var. İkinci kritik karar penaltı pozisyonuydu. Burada kalecinin eliyle Belluschi’ye teması var. Bu temas, Bursalı oyuncunun avantajını engelliyordu ve dolayısıyla penaytı kararı da son derece doğruydu.

        Bravo Süleyman Abay

        Hakem Süleyman Abay, dün akşam Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda adeta şov yaptı. Uzun zamandan beri böyle parlak bir yönetim tarzını özlüyorduk. İhtiyar kurt nihayet hem sükse yaptı hem de yeni Merkez Hakem Kurulu’na “Ben buradayım” dedi. Müsabakanın 1. dakikasından 90. dakikasına kadar sahada basmadık yer bırakmayan Abay, özellikle faul kararlarında standardı her iki takım adına eşit olarak tutturunca maçın tadına doyum olmadı. Avantaj, maçı güzelleştiren kuraldır. Her hakem bu kuralı uygulamayı pek beceremez. Süleyman Abay müthiş avantaj uygulamalarıyla hem seyir zevkini yükseltti hem de maça müthiş bir tempo kattı. Adaleti eşit olarak dağıtıp hiç kimseden korkmadan ve çekinmeden düdük çalarsanız, işte böyle övgüler alırsınız. Helal olsun sana Abay... Hakemlerin çok konuşulduğu haftalarda gözümüzün adeta pasını sildin. Camiaya da önemli bir moral kazandırdın. Tabi ki anlayana...

        Diğer Yazılar