Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu hafta ateş gibi maçlar oynandı... Hele şükür futbol geri döndü. Galatasaray - Bursaspor maçı, mükemmel bir atmosferde ve coşkulu bir taraftar önünde oynandı. 90 dakika heyecanlı, bol pozisyonlu ve 4 gollü maç adeta yürekleri ısıttı. Herhalde bu maça gelen Galatasaraylı taraftarlar, takımları berabere kalsa dahi çok mutlu olmuşlardır diye düşünüyorum.

        Maçın hakemi Fırat Aydınus, tekniği ve fiziği mükemmel bir hakem, tecrübesi de çok yüksek. Maçı genel anlamda çok iyi yönetti ama Melo ile geçmişe yönelik bir teloranslı yapısı vardı. Bu maçta da Melo'nun sarı kartı olmasına rağmen, Brezilyalı oyuncu Belluschi'nin ayağına net bir şekilde basmasına faul çalıp 2. sarı kartı gösterememesi ve dolayısıyla Melo'nun kırmızı kart görüp ihraç edilememesi Fırat'ın bu maçtaki tek eksiğiydi. Bunun dışında sahada iyi yer alarak pozisyonlara hep yakın oldu. Doğru düdükler çaldı. Zaman zaman sertleşen oyunu sakinleştirme gayreti yerindeydi. Galatasaray lehine verdiği penaltı, akabinde Volkan Şen'in 2. sarı karttan kırmızı kart görmesi doğru ve örnek karardı.

        Fırat Aydınus bize lazım. Çünkü gerçekten son yılların yetiştirdiği büyük hakemlerimizden biri. Onunda maçlardaki dikkatinin ve konsantrasyonunun çok yüksek olması gerekir çünkü en kritik maçları yönetenlerden biride Fırat Aydınus. Örnek hakem, örnek kararlar verebilmeli çünkü alttan gelenler Fırat'ı seyrederek büyüyor. Tekrar ediyorum Melo'nun pozisyonu hariç çok güzel bir maç yönetti.

        Diğer Yazılar