Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya-Fenerbahçe maçı her yönüyle mükemmele yakın oynandı ve bitti. Maçı kim yönetti, Cüneyt Çakır...

        Çok deneyimli ve tecrübeli bir hakem. Birçok kritik karara imza attı. Bakalım bu kararların hangisi doğru, hangisi yanlış? Maçın hemen başında topsuz alanda Diego’nun Lens’e yaptığı hareketi iyi süzerek Antalyasporlu oyuncuya sarı kart gösterdi. Çok doğru bir karardı. Hasan Ali-Mbilla mücadelesinin öncesinde ceza alanı dışında top Antalyalı oyuncunun eline geliyor. Bu net bir elle oynamaydı. Hakem burada Fenerbahçe lehine serbest vuruş vermeliydi. Ancak pozisyonu devam ettirince ikili arasında ceza alanı içerisinde bir mücadele oldu. Antalyalı’nın müdahalesi temizdi, penaltı yoktu.

        AYAKLARA ODAKLANINCA...

        54’te Diego-Sow mücadelesinde Diego, Sow’u omzundan çekerek pozisyonunu bozuyor ve topa vuruyor. Hakem topa ve ayaklara odaklandığı için çekmeyi göremedi. Burada penaltı verse daha doğru karar olurdu. 59’da Alper Potuk ile Antalyalı Zeki arasında ceza sahasında bir mücadele oluyor. Zeki, Alper’i çekip düşürüyor. Bu kesinlikle penaltıydı.

        BUNUN ADI TEHLİKELİ OYUN

        Gelelim 82’deki Sow’un golüne... Kural kafa topu bölgesine ayakla müdahaleyi yasaklamıştır. Temas olup olmaması şart değildir. Kaldırılan ayak oyuncuya tehlike arz ediyorsa ve oyuncunun topla oynamasını engelliyorsa bu bir tehlikeli oyundur, karşılığı da endirekt serbest vuruştur. Temas olursa da karar direkt serbest vuruş olur. Sow ile Antalyalı oyuncu birbirine çok yakın. Kalkan ayak Antalyalı oyuncu için tehlike arz ediyor. Kaldı ki topla oynamasını da engelliyor. Nitekim kafasını uzatınca Sow’un ayağına da temas ediyor. Hakemin iptal kararını doğru buluyorum. Çünkü o ayak kalkmasa Antalyalı oyuncu topla oynayacak mesafede. Şimdi herkes diyecek ki önce Sow pozisyon alıyor, topa müdahale ederken Antalyalı oyuncu kafasını sokuyor. Bu hareket tehlikeli oyunu ortadan kaldırmaz.

        Diğer Yazılar