Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Ali Palabıyık, TFF ve MHK’nin güvenini boşa çıkardı. Pereira ve Kucka’nın, ilk yarıda Alper Potuk’un arka adalesine bilerek basmasına kırmızı çıkarmalıydı. Fernandao’nun, Abdülkadir’e yaptığı hareket de kırmızı gerektiriyordu.”

        Ben Ali Palabıyık olsaydım bu maçı yer yalar, yutardım. Tereyağından adeta kıl çeker gibi yönetir, kimseye konuşma fırsatı vermezdim.

        Niye mi?

        MHK Başkanı, bütün riskleri üzerine alarak üst üste 4. defa bu dev maçı Ali Palabıyık’a veriyor. Bu hakem literatüründe şudur; ‘Sana çok güveniyorum, çık, Türk hakemliğinin yüz akı ol’. Ama Ali, bu güven duygusunu maça yansıtamadı. Müsabakanın genel yönetim felsefesinde 12. kural (fauller ve kartlar) omurgayı teşkil eder, belkemiğidir. Hakem bunu iyi ayarlayamazsa maçın seyri değişir. Haksız avantajlar olur, skora da yansır.

        PEREİRA BİLEREK YAPIYOR, ANCAK GÖRMÜYOR

        15. dakikada geçmiş maçlarda da vukuatları olan Pereira, Alper Potuk’a kramponunun çivili kısmıyla acımasızca basıyor. Karşılığı net kırmızı olmalıydı, hakem burada hiçbir şey vermedi.

        35. dakikada bu kez agresif oyunuyla bilinen Kucka, Pereira’ya nazire yaparcasına, yine Alper’in sağ ayak baldırına aynı şekilde bilerek basıyor. Yine kırmızı çıkmıyor.

        48. dakikada Uğur Demirok, yine Alper’in aşil tendonuna sert müdahalede bulunuyor. Bunun da karşılığı yüzde yüz sarı olmalıydı.

        FERNANDAO’DA TEŞEBBÜS YETERLİ

        55. dakikada Fernandao’nun, genç Abdülkadir Ömür’e önce sol, sonra sağ ayağıyla savurduğu şiddetli tekme, temas olmasa da teşebbüs olduğu için kırmızı kartla cezalandırılması gerekirdi.

        Şimdi buradan Ali Palabıyık’a soruyorum. Sen FIFA kokartlı hakemsin. Hani futbolcuların sağlığını koruyacaktın? Olmadı Ali, olmadı. Burada sakın MHK Başkanı’nı, TFF Başkanı’nı suçlamayın.

        FENER’İN GOLÜNDEN ÖNCE AUT MU, KORNER Mİ NET DEĞİL

        Trabzon’un golünde ofsayt yoktu. Burada yardımcı hakemi yürekten kutluyorum, alkışlıyorum. F.Bahçe’nin golü öncesinde top auta mı çıktı, yoksa kornere mi? Trabzonlular ‘aut’ diye itiraz etti, hakem korner verdi. O top da gitti gol oldu. Pozisyona baktığımda ben de işin içinden çıkamadım. Trabzonlu oyuncunun saçına değdi mi değ- medi mi çözemedim. Ama burada çok da hakemi yargılamak doğru olmaz.

        Kocaman: Kalitesine yakışmadı

        TEKNİK direktör Aykut Kocaman da hakem Ali Palabıyık’ı hedef aldı... Tecrübeli çalıştırıcı, “Maçın hakemiyle ilgili konuşmadan olmayacak. İlk yarıda Pereira ve Kucka’nın pozisyonları net kırmızı kart, ayağa basmalar; maç bitecek orada. İkinci yarıda Fernandao için de belki geçerli.

        Ali Palabıyık maçın ikinci yarısını kendi kalitesinde, klasında yönetmedi. Konya’da da geçen yıl çok büyük bir hata yaptı. Ali Palabıyık’ın en önemli yönü zorlu ortamlarda kurallara bağlı kalması. Kalitesine yakışmadı” şeklinde konuştu.

        Potuk: Kabul etmek mümkün değil

        ALPER Potuk kendisine yapılan kasti faullerin cezasız kalmasına isyan etti... Alper, “Benimde anlamadığım şekilde, maça başlar başlamaz, her topu aldığımda arkadan direkt kasti olarak tekmeler yedim.

        Bunu kabul etmek mümkün değil. Mücadelenin içinde basabilirsin, topla alakalı olmadan basmalar hiç kabul edilecek şeyler değil. Maçın hakemi görmemiş olabilir. Biraz dikkat edilmesi gerekir. Burada da izliyoruz. Rakibin sağ beki her aldığım pozisyonda arkadan direkt kasti hamleleri vardı” diye konuştu.

        Diğer Yazılar