Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Fenerbahçe’nin golü net bir ofsayttı. İsla-Quaresma mücadelesinde iki oyuncunun da ayakkabı rengi aynı. Zor bir pozisyon. Hakemin kararına katılıyorum.”

        Dev derbi için günlerdir başkanlar, yöneticiler ve teknik direktörler karşılıklı demeçleriyle ortalığı gerdiler. Müsabaka öncesinde bu tür algı yaratmalar ve baskılar, hakem üzerinde de bir sıkıntı yaratır. Cüneyt Çakır ve yardımcıları Bahattin Duran ile Tarın Ongun daha 4 gün önce Chelsea-Barcelona mücadelesini yönetmişti. MHK Başkanı’nın bu maça bu ‘trio’yu ataması kadar doğal bir şey olamaz. Bu müsabakanı üstesinden de ancak böyle deneyimli bir hakem gelebilirdi.

        SAMBACI, KALEYE TOSİC’TEN DAHA YAKIN

        8. dakikada Fenerbahçe’nin Fernandao ile kazandığı gol, net bir ofsayttı. Peki çok deneyimli yardımcı hakem Tarık Ongun, bu pozisyonu neden kaçırdı? Ani gelişen hücum organizasyonunda top bilardo masasının köşeleri gibi bir oraya, bir öbür tarafa gitti. Son vuruşu Giuliano yaparken, Fernandao ofsayttaydı. Vida kale içinden topu kurtarmaya çalışırken, Farnandao golü attı. Ofsayt için kural ne diyor? Fernadao kale içindeki Vida ile aynı hizada olmasına rağmen 2. savunmacı Tosic’ten kaleye daha yakın olduğu için ofsaytla cezalandırılması gerekirdi.

        SOUZA’DA PENALTI YOK

        F.Bahçe ceza alanı içerisinde Souza’nın omuz ve bel hizasına gelen topa Beşiktaşlılar penaltı itirazında bulundu. Oysa ki pozisyonda elle oynama ya da çarpma yok. Hakem de devam ettirdi.

        37. dakikada yine Sarı-Lacivertliler’in ceza alanı içerisinde İsla ile Quaresma arasında top kapma mücadelesi vardı. Her iki oyuncunun ayakkabılarının rengi aynıydı. Kim kimin ayağına bastı? Bastı mı yoksa basmadı mı? Bunu süzmek o kadar da kolay değildi. Hakem devam ettirdi. Buna penaltı diyenler olacaktır. Ama bu o kadar kolay bir pozisyon değildi. Sırf ayakkabı renklerinin aynı olması nedeniyle hakemin kararına katılıyorum.

        DEVAM KARARI ÜST DÜZEY

        Beşiktaş ’ın 3. golünde Tarık Ongun’un oyunu devam ettirme kararı üst düzey bir yorumdu. Pozisyonun içinde iki ofsaytta oyuncu var. Ancak Negredo kendi yarı alanından çıkıyordu. Tarık Ongun’un devam kararı, Beşiktaş’ın 3. golünü getirdi. Bir anlamda eğri gemi doğru sefer oldu. Ongun, F.Bahçe golündeki hatasını böylelikle affettirdi.

        Diğer Yazılar