Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        30. hafta geride kaldı. Zirvedeki yarış daha da kızıştı. F.Bahçe ve Trabzon şampiyonluk için varlarını ve yoklarını ortaya koyuyorlar. Geriye kalan 4 haftada MHK artık en güvenilir, performansları en yüksek hakemlerini bu maçlarda görevlendirmelidir. 4 çarpı 2 eşittir 8; bu da şu demektir: Şampiyonluk yarışında sadece 8 maç oynanacak. 4’ü Trabzonspor’a, 4’ü de F.Bahçe’ye ait.

        Hakem atamalarını 2 kişi yapıyordu: MHK Başkanı Oğuz Sarvan ve Yüksel Okçuoğlu... Okçuoğlu görevinden istifa ettikten sonra tek yetkili MHK Başkanı Oğuz Sarvan kaldı. Süper Lig kadrosuna baktığımız zaman 8 maçı yönetebilecek hakem sayısı hayli az. Sarvan’ın işi zor. Neden zor? Çünkü 2. devrenin başından itibaren yapılan atamalarda yanlışlıklar yapıldı. Bu da bazı hakemleri yıprattı ve devre dışı bıraktı. Sağdan bak, soldan bak, bir elin parmaklarını geçmeyen sayıdaki hakemler bu ligi bitirecek. Bunlar da; 1 Cüneyt Çakır, 2 Bülent Yıldırım, 3 Fırat Aydınus, 4 Bünyamin Gezer olacaktır. Bunlara Halis Özkahya da ilave edilebilir.

        Eskiden MHK hakemleri her hafta kampa alıyordu. Bu çok uzun süreçli olduğu için hakemleri yoruyordu ve dedikodulara da neden oluyordu. Doğrusu kritik haftalarda hakemleri 2’şer 3’er günlük kamplara almaktır. Bu haftadan itibaren Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarını yönetecek hakem trioları kampa alınabilir. Kamp yeri alışagelmiş ve herkesin uğrak yeri olan bir yer olmamalıdır. TFF’nin bünyesinde bulunan Riva Tesisleri buna cevap verebilecek konumdadır. Gözden uzak, dingin bir yer; üstelik herkes giremiyor...

        HAFTANIN PERFORMANSLARI

        Bülent Yıldırım Eskişehir-Trabzonspor ***

        Bu sezonun en mükemmel hakem yönetimlerinden biriydi. Trabzonspor’un faul gerekçesiyle iptal edilen 2 golü var. Hakem Bülent Yıldırım tereddütsüz düdük çaldı. Mustafa Yumlu topa yükselirken rakibinin üstüne elleriyle basıyor. Burak önündeki savunma oyuncusunu çekip yere indirdikten sonra golü atıyor. Her 2 pozisyon fauldü ve Yıldırım kararlarında haklıydı. Alanzinho-Koray mücadelesi ceza alanı içerisindeydi ve çok kritikti. Hakem, yardımcısının da katkısıyla bir yanlışa düşmedi; köşe vuruşunu vererek doğruyu yaptı.

        Cüneyt Çakır Galatasaray-Kayseri ***

        Otoriter kimliği, faul kararlarındaki standardı takdire şayandı. Oyun alanında iyi yerler alarak maçı kontrol etti. Yardımcılarıyla iyi anlaştı, oyuncularla olan iletişimi kusursuzdu. Biz bu Cüneyt’e zaten çok alışığız.

        Özgür Yankaya Konya-Beşiktaş ***

        Haftanın kapanış maçında Özgür Yankaya çok iyiydi. Konya’da Robac’in attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Bu doğru bir karardı. 74. dakikada Kamil Zayatte ceza alanı içerisinde topla bilerek elle oynadı. Net bir penaltıydı, tereddütsüz verdi. Necip’in 2. sarı karttan kırmızı kartla ihraç edilmesi de kurallara uygundu.

        Abdullah Yılmaz Bursa-Manisa *

        Ligin 2. yarısında aldığı maçlarda önemli yanlışlar yaptı. Bu maçtaki performansı da kötüydü. Bekir’in, Ozan İpek’e müdahalesi net penaltıydı. Hakem bunu atladı. Kahe’nin Ömer Erdoğan ve kaleci arasında kalan pozisyonunda top açıkta kaldı. Kahe’nin hamlesi vardı ama Ömer Erdoğan eliyle oynayınca boşa çıktı. Çok net bir penaltıydı. Hakem bunu da atlayarak önemli bir yanlışa imza attı.

        Aytekin Durmaz İBB-A.Gücü *

        Maçta sadece bir pozisyon var ve onda da hakemin büyük yanlışı var. İstanbul BŞB ikinci golü attı ama hakem faul diye iptal etti. Faul yoktu ve buz gibi bir gol de güme gitti.

        Serkan Çınar Gaziantep-Antalya **

        Oyunun hemen başında Kenan Özer’in ceza alanı içerisinde düşürülmesi penaltıydı. Hakem perdelendiği için pozisyonu göremedi. Antalya’nın attığı golde ve Antep’in 2. golünde ofsayt yoktu. İtirazlar boşunaydı.

        Koray Gencerler KarabükSivas ***

        Uzun aradan sonra aldığı maçta fazla zorlanmadı. Zaten pek pozisyon da olmadı. Yalnız elle oynamalarla ilgili olarak genç hakemin biraz eksiği var. Ders çalışması gerekir.

        Suat Aslanboğa G.Birliği-Kasımpaşa **

        Gençlerbirliği’nden Mununga ceza alanı içerisinde net bir müdahaleye maruz kaldı. Genç hakem penaltı vereceğine Mununga’ya aldatmadan sarı kart gösterdi. Bu maçtaki tek ve önemli bir hatasıydı.

        Bünyamin Gezer Buca-Fenerbahçe **

        Penaltı pozisyonu her hakemin yanılgıya düşeceği cinstendi. Çok kısa bir zaman diliminde top-el münasebetini çözmek kolay değil. Gezer takdir hakkını penaltıdan yana kullandı. İşte bu yüzden haklı buluyorum. Ancak pozisyonu televizyondan gördüğüm gibi oyun alanında görsem ben penaltı vermezdim. Kimilerine göre flu kimilerine göre gri pozisyon. Hakem verdiyse yapacak bir şey yok artık.

        Diğer Yazılar