Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FIFA hakemlerimiz geçen hafta Antalya'daki UEFA üst düzey hakem seminerine katıldılar. 4 gün süren organizasyonun sonunda yapılan fizik-kondisyon testinde Cüneyt Çakır ve Hüseyin Göcek dışındaki diğer hakemlerimiz başarılı olamadı ve adeta UEFA nezdinde sınıfta kaldılar.

        EURO 2012'de görev alacak olan Çakır'ın yanı sıra Göcek de övgü aldı. Son iki sezonda müthiş bir performans sergileyerek Türkiye'nin 2 numarasına yerleşen Fırat Aydınus için ise bu testteki başarısızlık tam bir hayal kırıklığı oldu. Süper ligdeki yoğun maç trafiği içinde arka arkaya ve de 3 günde bir maç yönetmenin Fırat üzerinde olumsuz etki yaptığını düşünüyorum. Umarım UEFA bu test için telafi koşusu yapar da Fırat'ın UEFA'daki geleceği için menfi bir faktör olmaz. Bülent Yıldım koşular esnasındaki hatalı çıkış (fodepar) nedeniyle diskalifiye oldu. Halis Özkahya koşarken sakatlanarak hastaneye kaldırıldı. Tolga Özkalfa da başarılı olamayan diğer bir hakemimizdi. Yunus Yıldırım ise baştan tedbirli davranıp rapor aldı ve koşulara katılmadı.

        İşte Türk hakemliğinin geçen hafta Antalya' daki seminerde ortaya koyduğu tablo buydu. Burada koşamayan hakemlerimizin sorumsuzluklarının yanı sıra, hakemlerimizi bu seminere hazırlayamayan MHK'nin kabahati çok büyük... Hakemlik kariyeri açısından son derece önemli olan bu organizasyon umarım hakemlerimizin Avrupa' daki kariyerini etkilemez.

        ***

        HAFTANIN PERFORMANSLARI

        Özgür Yankaya Fenerbahçe-Beşiktaş**

        Derbi yönetmek kolay değil, hele hele genç ve tecrübesiz iseniz hiç kolay değil... Özgür Yankaya ilk derbisinden yüz akıyla çıktı. Yanlışları da vardı ama bunlar neticeye tesir etmedi. Emre ve M.Pektemek'in 'horoz dövüşü'ne, Holosko'nun kramponunu yere vurmasına sarı göstermeliydi. 44'te Yobo ile M.Pektemek arasındaki mücadelede devam kararı da doğruydu.

        Hüseyin Göcek Antalya-Trabzon***

        Colman-Emrah mücadelesi gri bir pozisyondu, takdir hakkını penaltı olarak kullandı. Penaltı vuruşunun tekrar edilmesi örnek bir uygulamaydı.

        Tolga Özkalfa Mersin İY- Sivas***

        Sivas'ın attığı ilk gole itirazlar vardı. Top auttan gelmemişti. Karar doğruydu. Mersin lehine verdiği penaltıda da haklıydı. Çünkü rakibe temas olunca endirekt değil direkt serbest vuruş gerekirdi. Bu da penaltıydı.

        Mete Kalkavan Kayseri-G.Birliği**

        Kayseri'nin iptal edilen golüne yoğun itirazlar vardı. Yardımcının bayrağı golü iptal ettirdi. Pozisyon tartışılabilir. Aynı pozisyonda M.Sedef'in rakibinin çenesine gelen ayağı da var. Geleceğin FIFA hakemi olarak bakılan Kalkavan bu maçın kasetini defalarca seyretmeli.

        Barış Şimşek Bursa-Ordu***

        Gol olmadı ama mücadele heyecan verdi. Hakem de bu mücadelenin güzelleşmesine katkı sağladı. Ordulu Javito'nun ceza sahasında iki rakibi arasında kendini yere bırakmasına yorumu doğruydu.

        Cüneyt Çakır Karabük-Samsun***

        Çok kritik maçta her şey vardı. Kırmızı kartlar, devrearası gösterilen sarılar, penaltı, goller ve 4-5 tane ele çarpma pozisyonu... Hakem triosu hepsinde kuralları doğru uygulayıp takdir topladı.

        Kamil Abitoğlu Eskişehir-İstanbul BŞB***

        Olağanüstü kötü hava ve saha şartlarında oynanan müsabakada Abitoğlu ve arkadaşları başarılı bir yönetime imza attılar.

        Aytekin Durmaz A.Gücü-Manisa***

        Hakem açısından kolay bir maçtı. MHK bu tür müsabakalarda Durmaz gibi tecrübeli isimler yerine Hakan Ceylan, Mürvet Sezer, Fethi Serkan Koçak, Zafer Demir, Mustafa Öğretmenoğlu gibi gençlere fırsat vermeli.

        Bülent Yıldırım Gaziantep-Galatasaray *

        Antalya'daki seminerin moral bozukluğunun üzerine F.Bahçe-Beşiktaş maçına atanmaması bu maçtaki başarısızlığındaki en önemli faktördü. İşte yanlışları: Hakan Balta' nın ayağı çok yüksekteydi ve rakip için tehlikeliydi. Üstelik bariz gol şansını engellemişti. Hakem kırmızı kartı ve endirekt serbest vuruşu veremedi. G.Antep kalecisinin Necati'ye bodoslama bindirmesi net penaltıydı. 88'de Dany'nin Necati'ye müdahalesi de sarı gerektirirdi ve 2. sıradan ihraç edilmeliydi.

        Diğer Yazılar