Fikir üretenlere kulak verilmeli
Süper Final için MHK 14 hakem ve 20 yardımcı hakemi 3 gün için kampa alıyor. Antalya'daki eğitim seminerinde hatalı pozisyonlar değerlendirilecek. Uilenberg ve Sharp ın vereceği eğitimlerle bilgiler tazelenecek ve en önemlisi de moral motivasyon yüklemesi yapılacak. MHK'nın gruplarda hakem atamaları konusunda son derece dikkatli ve adaletli davranması gerekiyor. Etap toplantıları daha geniş katılımlı yapılmalı, fikir üretebilen MHK üyelerinden de faydalanılmalıdır. Hakemlerimize ve MHK'ye bu zorlu 6 haftada başarılar diliyorum. 23 senelik mazisi bulunan ve Türk hakemliğinin gelişimindeki katkısı yadsınmaz olan TFFHGD, son 5 yıl içinde kötü yönetilmesi ve TFF-MHK ikilisi ile çekişmeye girmesi sonucu kötü günler yaşıyor. 23 Nisan'da Eskişehir'de yapılacak genel kurulda seçilecek yeni başkanı zor gönler bekliyor. Vizyonu ve misyonu ile hakem camiasının şu anda kamudaki büyük abisi konumunda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'nın genel başkan olması derneğimiz için tek kurtuluş çaresidir. Kendisinin görevindeki yoğun mesaisine rağmen bu görevi kabul etmesi durumunda camiamız çok mutlu olacaktır. Kendisinin ve titizlikle seçeceği ekibinin yapacağı icraatlar derneğimizi eski güçlü ve hizmet üreten günlerine kavuşturacaktır. Sayın Arıcı'nın bu fedakarlığı yapmasını diliyor ve bekliyorum.
HAFTANIN PERFORMANSLARI
Tolga Özkalfa
F.Bahçe-Antalya ***
Sakin, telaşsız ve de özgüvenli olunca hata yapma olasılığı neredeyse sıfıra iniyor. F.Bahçe'nin ilk golünde ofsayt yoktu. Genç hakem, yönettiği bu maçla Süper Final için olumlu puan aldı.
Hüseyin Göçek
Samsun-Sivas **
Uğur Boral'ın ceza alanına girerken Murat Akça tarafından düşürülmesine hakem "devam" kararı verdi. Samsunlular cümbür cemaat itiraz etti. Verse Sivaslılar aynı itirazı yapacaktı. Sizin anlayacağınız gri bir pozisyondu. Hakem takdir hakkını devamdan yana kullandı. Murat Yıldırım'ın gördüğü kartın rengi sarı değil, kırmızı olmalıydı. Keza Navratil de 2. sarı kartı görüp ihraç edilmeliydi.
Cüneyt Çakır
Bursa-G.Antep***
Ömer Erdoğan'ın hareketi net penaltıydı. Zaten kimse itiraz etmedi. Sarı mıydı, kırmızı mıydı? Bariz gol şansı var mı yok mu? Hakem sarı gösterdi. Yüzde yüz haklıydı. Zira Cenk Tosun topu kontrolüne alamamıştı.
Bülent Yıldırım
Eskişehir-Mersin İY ***
MHK işi sağlam tutmuş. FIFA hakemini bu maça atamış. Maçta tartışılacak hiçbir şey yok. Sanki kendiliğinden oynandı ve bitti.
Kamil Abitoğlu
İstanbul BŞB-G.Birliği ***
Abitoğlu, böyle maçları çok rahat yönetiyor. Özgüveni çok fazla. Visca nın aldatmadan gördüğü sarı kart doğruydu ve örnek olarak gösterilmeli.
Mete Kalkavan
Karabük-Beşiktaş ***
Gelecekte çok iyi hakem olacağı söylenen Mete Kalkavan maçı neredeyse kusursuz yönetti. İ.Toraman'ın attığı ve iptal edilen gol doğru karardı. Zira Toraman, İlhan ı çekiyordu. Almeida'nın dirseği herkes tarafından görüldü. Sadece Egemen in ikinci sarıdan atılması biraz tenkit edilebilir. Ancak o dakikalarda çok faullü oynuyordu, hakem de ikaz etmişti. Zannediyorum bu yüzden ikinci sarıyı görüp ihraç edildi.
Hakan Özkan
A.Gücü-Kayseri ***
Süper Lig'de son maçıydı. Türk hakemliğine emeği çok fazla. Çok saygın bir kimliği de vardı. Umarım bundan sonra hakem camiası için çok daha faydalı işler yapacak. Yolu açık olsun.
İlker Meral
Ordu-Trabzon *
32. dakikada Selçuk'a çıkan sarı, kırmızı olmalıydı. Haftalardır Burak a acımasızca fauller yapılıyor. Üstelik ayak bileğine... Kırk yılda bir golcü çıkıyor, gelen vuruyor giden vuruyor. Hani hakemler yıldız oyuncuları koruyacaktı? Neyin sarısı bu?
Suat Arslanboğa
Manisa-G.Saray ***
Antalya'daki 14 hakem arasına girmese de, Manisa'da yönettiği maçta MHK'ye gerekli mesajı gönderdi. Verdiği iki penaltı da kurula uygundu. Akaminko nun, Aydın'ın sağ bacağına müdahalesi 10 kusurlu hareketten biriydi. İkincisi de bal gibi penaltıydı. Manisalı Yiğit adına yakışmayan tavır ve davranışlarla 39'da soyunma odasının yolunu tuttu. İki kart da doğruydu. Emre Çolak da rakibine tıpkı Yiğit gibi müdahalede bulununca ikinci sarıdan ihraç edildi.