Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ligin bitimine 4 hafta kaldı. Şampiyon artık belli. İkincilik için önemli bir mücadele var. Gerçi Beşiktaş bir adım önde ama hep böyle olduğu zaman şansını iyi kullanamıyor. Geçmiş haftalarda bunun örneklerini gördük. Küme düşme hattında da gerçekten 4-5 takım inanılmaz bir stres ve sıkıntı içindeler. Bu takımlar da son 4 haftada bütün varlığını, güçlerini ortaya koyacaklar.

        En son oynanan derbi maçta hakem bir karar verdi, başta ülkemizin en popüler oyuncuları olmak üzere futbol kamuoyunun dörtte üçü bu kararı anlayamadılar. Öyle ki Caner, serbest vuruşu auta atmak zorunda kaldı. Nieden? Hakem yanlış yaptı diye. Algı bu. Üstüne üstlük bu hareketin alkışlanması gerektiğini söylemez mi. Hakem doğru bir karar vermiş. Oyuncu bunun farkında değil. Vay geldi futbolumuzun başına. Maçlara gelince:

        1- Beşiktaş-Fenerbahçe (Halis Özkahya)

        Genelde sertlikler ve kartlar sıkça çıkmasına rağmen maçın bütünü dostluk çerçevesi içinde geçti. Hakem Halis Özkahya bu dostluk maçına bile zaman zaman öyle düdükler çaldı ki adeta isyan ettirdi. Jermaine Jones en az iki defa oyundan atılmalıydı. Ama hakem bunu yapamadı. İki ihraç kararı da doğruydu. Kaleciye pas olayında hakemin uyguladığı prosedür tamamen kuralın yazdığı gibiydi.

        2- Galatasaray-Kasımpaşa (Cüneyt Çakır)

        Oyunun 7. dakikasında Semih-Babel mücadelesinde hakem yorumunu devamdan yana kullandı. Hakemin bu kararı vermesindeki kriterler nelerdi? Öncelikle Semih önündeki topu bırakıp Babel'in önünü kesmek istiyor. Bunu görüntülere bakarsanız çok net görürsünüz. Babel çok süratli bir oyuncu olduğu için topu Semih önünden aldı. Burada bir güç kullanımı var mı yok mu? Bu tür pozisyonlara İngiltere'de devam diyorlar. Hakem de yorumunu oynayandan yana kullandı. Verdiği kırmızı kart ve penaltı kararı doğruydu. Kerem Şeras'ın Sneijder'ın yüzüne gelen kolunda şiddet ve sakatlayıcı bir durum yoktu. Hakemin sarı kartı doğruydu.

        3- Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor (Hüseyin Göçek)

        Öncelikle ev sahibi takım kendi sahasında 5-0 yenildi. Böyle durumlarda hakeme fatura kesilir. Ama Hüseyin Göçek sahadan alkışlarla çıktı.

        4- Çaykur Rizespor-Torku Konyaspor (Bülent Yıldırım)

        Müsabaka küme düşme mücadelesi açısından çok kritik ve önemliydi. Hakem maçın başından sonuna kadar çok dikkatliydi. Bir hatanın nelere mal olacağını biliyordu. İşte onun için pozisyonlara hep yakındı. Ceza alanı içinde iyi yer tutarak da kritik bir hataya sebep olmadı.

        5- Akhisar Belediyespor-Kayserispor (Barış Şimşek)

        Haftanın önemli maçlarından biriydi. Özellikle Kayserispor için ya tamam ya da devam maçıydı. Hakem 12. kural ile ilgili olarak işi sıkı tutunca herhangi bir yanlış olmadı. Kayserisporlu gerek Mert'in eline gelen topta gerek Kuate'nin müdahalesinden penaltı beklentisinde oldular. Hakemin her iki pozisyondaki devam kararı doğruydu.

        6- Bursaspor-Elazığspor (Yunus Yıldırım)

        Çok sık düdük çalarak özellikle oyunun keyfini kaçırdı. Bursaspor lehine verdiği penaltı doğruydu. Serdar Aziz ve Bilica birbirleriyle dalaştılar. Hakem araya girdi ama kartın rengi sarı değil kırmızı olmalıydı. Bursaspor lehine de net bir penaltıyı atladı. Son dakikada da Cangele'nin topsuz alanda rakibine müdahalesini hakem es geçti.

        7- Gaziantepspor-Gençlerbirliği (Volkan Bayarslan)

        Gençlerbirliği deplasmanda kazandı. Ev sahibinden çıt çıkmadı. Bu hakem açısından önemliydi. Ama son dakikalarda Kulusic'in Traore'ye müdahalesinin penaltı olduğunu düşünüyorum. Hakem bunu es geçti. Gençlerbirliğinin attığı golde de ofsayt yoktu.

        8- MP Antalyaspor-Sivasspor (Çağatay Şahan)

        Bu maçın esas hakemi Fırat Aydınus'tu. Hastalanınca 5. hakem Çağatay Şahan görev yaptı. Özellikle maçta yardımcı hakemlerin performansı iyi değildi. Hakeme gelince... Semih'in Ziya'ya öyle bir tekmesi vardı ki kırmızı değil adeta kan kırmızısıydı. Ama Çağatay Şahan kırmızı yerine sarı gösterdi ve notunu da hayli düşürdü.

        9- Karabükspor-Eskişehirspor (Serkan Çınar)

        Karabük'te ışıklar iki defa gitti. oyun inkıtaa uğradı. Hakem kontrolünü ve konsantrasyonunu kaybetmedi. Bana göre çok iyi bir maç yönetti. Eski Serkan Çınar performansı yavaş yavaş geri geliyor.

        Diğer Yazılar