Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, birinci haftadan itibaren, bu sezon gençlere büyük önem vereceğini, maçlara atanan hakemlerle resmen açıkladı. İlk haftada 9 maçında 5 tanesinde yeni hakemler vardı. İsimleri kamuoyu tarafından yeni yeni duyuluyor. Bu hakemler, maçlardaki performasları ile bu sezon Süper Lig kadrosunda kalıp kalmayacaklarını tayin edecekler. Daha önce sayın Zekeriya Alp'in açıklamış olduğu gibi 42 tane Süper Lig hakemimiz var. 2015-2016 sezonundan itibaren bu kadro 20 kişiye inecek. Performansı iyi olan hakemlerle yola devam edilecek. Diğer kalan hakemler ise alt liglerde görev yapacaklar.

        Bu kadro içerisinde olan genç hakemler şanslarını nasıl kullandılar?

        Fenerbahçe - Karabükspor maçının hakemi Mustafa İlker Coşkun, bu mücadeleden başarılı ayrılamadı. Bir hakemin en önemli özelliklerinden biri de futbolcu sağlığını korumaktır. Bu anlamda; sert futbola prim tanıdı, kaymalara müsade etti. Karabüklü Erkan'ın Kuyt'a yapmış olduğu hareket net kırmızı karttı. Mustafa İlker Coşkun, sarı kart göstererek büyük bir yanlışa imza attı. Kuyt'ın ayağı kırılsa futbol hayatı bitecek... FIFA; futbolcuların sağlığını koruyun diyor. Mustafa İlker Coşkun bundan bir haberdi. Diğer pozisyonlarda da büyük hatalar yaptı. Örneğin; ceza alanı içerisinde Karabük'lü Emre'nin Diego Ribas'a yaptığı müdahale de net penaltıydı. Kendisine verilen büyük şansı elinin tersi ile iteledi.

        Hakemler maça hazırlanırken, teknik bilgi ile kural bilgisi ve deneyimleriyle bir plan yaparlar. Mustafa bu plan yerine dış görünüşünü değiştirmek ile plan yapmış. Saçlarını kestirmiş, jöle sürmüş... Sadece bu yönde hazırlık yaptığı için maça konsantrasyonu eksikti, başarılı olamadı. Bakalım bir daha şans bulabilecek mi?

        Bursaspor-Galatasaray maçının FIFA kokartlı hakemi Halis Özkahya, önemli avantaj pozisyonlarında maalesef kuralı gereği gibi kullanamadı. Bunlardan bir tanesi; Galatasaray'ın net gollük organizasyonu vardı. Burada pozisyonu keserek, faul vermesi Halis Özkahya'nin kalitesine yakışmadı.

        TOLGA ÖZKALFA TARİHE GEÇEBİLİRDİ...

        Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor maçında Ali Palabıyık ve Mersin İdman Yurdu-Beşiktaş maçının hakemi Tolga Özkalfa, başarılı bir yönetim sergilediler. Ancak Mersin İY - Beşiktaş maçında Tolga Özkalfa, böyle bir zeminde top oynanmanın güçlüklerini görüp, oyuncu sağlığı düşünerek mücadeleyi tatil etmesi gerekirdi. Bunu yapsa Türk futbol tarihine geçerdi ve yetkililerin yapamadığını hakem yapmış olurdu...

        FIFA 'GOLE PRİM TANIYIN' DİYOR

        Balıkesir-Akhisar maçının hakemi Kutluhan Bilgiç, maalesef çok kolay bir maçı zora çevirmek için elinden gelen bütün gayreti gösterdi. İptal ettiği gol pozisyonu, futbol adına oyunu "katletmek" demektir. FIFA; gole prim tanıyın diyor. Ama ikili mücadelede itme-çekme olmamasına rağmen Balıkesir lehine golü iptal etmesi çok yanlıştı. Bu mücadelede yardımcı hakemler de çok kötüydü.

        İKİ GENÇ HAKEME TEBRİK

        Abdulkadir Bitigen (Eskişehirspor-Torku Konyaspor), Murat Özcan (Sivasspor-Gaziantepspor) şanslarını çok iyi kullandılar. Maçlarını başarıyla yönettiler. Fizik ve kondisyon olarak son derece donanımlıydılar, hiç açık vermediler. Bu iki genç hakemimiz başarılı yönetimlerinden dolayı takdir etmek gerekiyor.

        Sayın Zekeriya Alp bu sezon çok iddialı. Ayrım yapmadan herkese şasn vereceğini, bu şansları iyi değerlendiren hakemlerle yola devam edeceğini ifade etmişti. Zekeriye Alp'in söylemlerine yükrekten katılıyorum. Hakemlik moral işidir, hakemlere başkan olarak adaleti dağıttığınızı, eşit davrandığını hissterirseniz, sevgi de saygı da başarı da olur...

        BU SEZON SÜPER LİG'DE GÖREV YAPACAK HAKEMLER:

        Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Barış Şimşek, Mete Kalkavan, Deniz Ateş Bitnel, Ferhan Kestanlıoğlu, Ali Palabıyık, Özgüç Türkalp, Yaşar Kemal Uğurlu, Mustafa Kamil Abitoğlu, Kutluhan Bilgiç, Mustafa Öğretmenoğlu, Onur Karabaş, İlker Meral, Serkan Tokat, Volkan Bayarslan, Serkan Çınar, Erkan Engin, Murat Özcan, Alper Ulusoy, Özgür Yankaya, Hakan Ceylan, Özkan Çeliker, Koray Gençerler, Tolga Özkalfa, Hüseyin Sabancı, Çağatay Şahan, Murat Türker, Yunus Yıldırım, Abdulkadir Bitigen, Mustafa İlker Coşkun, Suat Arslanboğa, Deniz Çoban, Süleyman Abay, Mustafa Aydın, Bülent Birincioğlu, Abdullah Yılmaz, Tayfur Özkan, Sarper Barış Saka.

        Diğer Yazılar