Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ne sihirli bir sözcük. Çalınan her kapıda denediğimiz ilk anahtar gibidir bir merhaba. Çaldığın kapıların sayısı arttıkça sözcüklerin de Alcatras’ın başgardiyanının anahtarlığı gibi olur. Yaş aldıkça, denedikçe ve tükettikçe insanların demirden ördüğü kapıları açmak için usta bir çilingir gibi çalışırsın ve her zaman bir merhaba ile başlarsın.

        Sebep ne olursa olsun bir insana ulaşmak olunca konu, cümlelerinde sıraladığın kelimeleri onun dağarcığından, duygusunu da kendi ruhundan seçersin. Bizi farklı kılan da tam olarak budur. Ayni kelimelere yüklediğimiz başka duygular.

        Benim için merhaba nın tadı hep başkadır, kulağımda bir farklı çınlar.

        İlk iş görüşmende çekingen bir merhaba ile tokalaşırsın

        Gurbette kaldıysan özlemli bir merhaba ile sarılırsın.

        Etkilendiğin birinin karşısında kendine engel olamaz heyecanlı bir merhaba ile başlarsın sohbete.

        Uzundur kapımı bir merhaba ile çalan herkese açıyorum kilitlerimi.

        Önceden korkardım canımı yakacaklar diye kaçardım ve hep kapı arkasından seslenirdim. Ne kendimi koyar ortaya ne de onların çıplaklıkları ile yüzleşirdim.

        Yani kaçardım!

        Sonra fark ettim ki güvenli sularda yüzme hevesim bana bir sürü adı konmayan sevda ve bendeki yerini bilmeyen insanları, yığmış hayatıma. Ne varlar ne de yoklar bu yüzden ne kattılar ne de aldılar benden. İnsan olmanın heyecan ve hezimetlerini yaşamadan yaş almışım onca zaman.

        Oysa bir merhaba ile açtığın kapılarını net bir elveda ile kapamanın gücü ve yetkisi de, onlardan kalanları iyi ya da kötü fark etmeksizin yoğurup kendimize katmanın seçimi de bizdeymiş

        Bugün kapılarımı samimi bir merhaba ile çalanlara açtıkça insanlığımla ve insanlarla yüzleşip güçleniyorum.

        Yani yaşıyorum…

        Dostuna sıcak, düşmanına soğuk, istediğine istekli, istemediğine isteksiz bazen gelişine bazen laf olsun diye bazen de sadece altı dolsun diye ama her seferinde bir merhaba ile başlarsın.

        Ben de yaşadıklarımdan bir dosttan bir sevgiliden bize dair duygulardan ve o anlardan, üreten insanların işlerinden müzikten resimden gündemden.

        Yani kısaca fark ettiklerimden kalemime dökülen kadarıyla sizlere merhaba diyorum.

        Diğer Yazılar