Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Günlük hayatın koşturmacası, rutinlerimiz ve mecburiyetlerimiz öncülüğünde geçiriyoruz zamanlarımızı.

        Yarattığımız düzenler ve hayatlarımıza dahil ettiğimiz insanlar bir şeyler kattığı gibi alışkanlıklarımızı, doğrularımızı yani bizi biz yapan mevcudiyetimizi de oluşturuyor. Sonraları da ağzımızda ben yıllardır böyle yaşıyorum cümlelerini eksik etmiyoruz.

        Sorumluluklarımızı da kendimize dahil ettiğimiz alışkanlıklar ve insanlarımız oluşturur. Tabi ki hepsinin sınırını zevklerimiz ve keyif aldığımız şeyler belirler.

        İşte sen böyle düzenini tutturmuş gidiyorken hayatındaki herkesten daha farklı konumlanacak biri çıkıverir karşına ve işler değişir. İlk zamanların heyecanı da işin içine girdi mi gözün hiçbir şeyi görmez.

        Aşk asla muhteşem bir uyum gerektirmez!

        Başlarda karşındakinin farklı zevk ve ihtiyaçları cazip bile gelir, kendini mutlaka denetir. O nun mutluluğu zaten sana bir hediyedir. Yapılan her şey de içten ve sevgiyle gelir.

        Bağlarınızı kuvvetli atıp, biz olmanın içinde de köklenebiliyorsan zaman mutlaka eşlik eder birlikteliğinize… Bu pek çoğumuz arzusudur.

        Bir gününüz sevişip bir gününüz tartışıp geçiyorken kendini onunla paylaşmaktan alıkoyamadığında ise gerçek ilişkinin kahramanları olmuşsunuzdur.

        Onunla yaptıklarınız da kişisel rutinleriniz arasında yerini alır, tabi sorumluluklarınız da tümden değişmiştir. Uzun soluklu ilişkiler bu ikisi üzerinde kalan ömürlerini belirler.

        Her şey iyi hoşta duyarsızlaşmaya mahkûm bir yapıya sahip oluşumuz cellat kesilir başımıza. Zamanla bizi mutlu eden şeyleri görmez, hayatın her daim sunduklarından sanır körleşiriz. Kötüsü, kıymet bilmez bir hal alırız.

        Bu sebeple de fark etmeden yaşarken uyumaya başlar ilişkilerimizi de uyuturuz.

        Zaman zaman durup, dışardan bakmalı ve bizi mutlu eden şeyleri kendimize bir bir hatırlatmalıyız ki sahip olduklarımıza minnet edelim.

        Ancak bu şekilde, ilişkinin gerçek ömrünü yaşamasına müsaade etmeyen tek taraflı katil kesilmeyiz.

        ******

        Siz de hayata, duyguya, insana dair fark edişlerinizi ve biriktirdiklerinizi benimle paylaşın…

        Ben de kendi hislerimden kalemime döküldüğü kadarıyla sizlere dokunabileyim

        byucel@haberturk.com

        Diğer Yazılar