Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tenine dokunduğunuz insanlara borçlanırsınız. Beyin, karşısındakini cümleleriyle tanıyıp anlamaya çalıştığı gibi parmak uçları ve dudaklarıyla da buna devam eder. Gözlerini kapayıp sussan da dokunduğun müddetçe tanışmaya yani anlamaya ve anlatmaya devam edersin. Yeterince temasta kalırsanız ritminiz dengelenir ve yeni bir titreşim oluşturursunuz; fakat biri bunu yarıda keserse işte o zaman nabız şaşar. Şaşkınlığınızın ve anlamadığınız karmaşayla birlikte gelen boşluğunuzun sebebi de budur.

        Bedenlerimizin ortaklaşamayan dili… Toparlamak için çoğunluk başka bedenlerde kapkaç derdine düşer. Kolaydır ama iflah etmez, uyuşturur fakat uyutmaz! Muhatabı zaten bellidir.

        Algılaması güçtür, çareyi sözcüklerde ararken bu sefer de başka türlü bir nefis mücadelesinin içine gireriz. Saldırmak, özensizleşmek, akla ilk geleni ilk önce söylemek veya sakinleşmeyi seçip öz de hissetiklerinizi anlatmak.

        Nefse hakim olup ikincisini tercih etmenizi her durum karşısında tavsiye ederim. Zira duygularınızı saf, raconsuz ve duvarların arkasına saklamadan ifade ettiğinizde anlaşılmamanız çok zordur. İlişkilerde karşılıklı şikâyetlerimizin başında, anlamadığını veya hakkımızın yenildiğini düşünürüz.

        Bu yüzden çözüm odaklı iletişim tercihleri hepimizi rahatlatır. Uygulaması güç, neticesi kolaylıktır.

        Net olabildiğin kadar makulsün!

        Bunun için önce kendinizi kabul edin. Her kalp çarpıntınızla yüzleşin!

        Karşıma çıkanları duymaya çalışırken ön yargılarımla beslediğim algımı artık engelliyorum. O yargıların sebepleri benim deneyimlerim ve bambaşka bir hayatın denklemiyle eşitlenmediğini iyi biliyorum. Aksi sadece haksızlık!

        İnsanın ne istediği her zaman değişir; fakat hayat insana neyi istemediğini çok net öğretir. Böylece kendinizi ve karşınızdakini içine çekilmek istemeyeceğiniz olaylardan uzak tutarsınız.

        İlişki kurmaya meyilli bireyler olduğumuz müddetçe bu detayların sorumluluğu hep üzerimizde olmalı.

        O zaman fütursuz merhabaları takip eden keyifsiz hoşçakallar yerine sıcak bir kucaklaşmayla başlayıp, samimi bir tokalaşmayla vedalaşabilirsiniz…

        ******

        Siz de hayata, duyguya, insana dair fark edişlerinizi ve biriktirdiklerinizi benimle paylaşın…

        Ben de kendi hislerimden kalemime döküldüğü kadarıyla sizlere dokunabileyim

        byucel@haberturk.com

        Diğer Yazılar