Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Serena Williams’ın finalist olacağından kimsenin şüphesi yoktu. Li Na’nın turnuvanın en dengeli ve güçlü 2. raketi olarak Serena’nın rakibi olması da olağan dışı bir sonuç değildi.

        Ancak, bir gün önce yarı finalde Jelena Jankovic’e karşı galip gelmesine rağmen Serena’nın korttaki tuhaf halleri, pek olağan şeyler değildi. Medyada yorgunluk, bitkinlik gibi yorumlar yapıldı. Basın toplantısında Serena da benzer şeyler söyledi. Serena’nın maçtaki tuhaf halleri ne kadar garipse, koçu ve sevgilisi Patrick Muratoğlu’nun kenardaki kayıtsız duruşu da o kadar garipti. Maç boyunca bitkin, önemli bir hastalığı varmış gibi görüntü sergileyen oyuncusuna bu kadar duygusuz ve kayıtsız

        kalması ister istemez akıllara başka şeyler getirdi. Koç ve oyuncu iletişimi hiç de normal tavırda değildi. Bu tam anlamıyla iki sevgilinin maçtan önce yaşadığı duygusal problemin korta yansımasına benziyordu. Çünkü Serena maç sonunda imzaladığı topları bile tribüne atmadan soyunma odasının yolunu tutmuştu. Bunun yorgunlukla veya sakatlıkla anlatılacak bir şey olmadığı belliydi.

        Dün final maçı başlamadan, daha doğrusu ilk servisten önce Serena’nın tuvalet molası alması kafaları bir kez daha karıştırdı.

        Maç öncesi istatistikler Li Na’nın en son Miami’de set aldığını gösteriyordu. Ve 10 maçın sadece bir tanesinden galibiyetle ayrılan taraftı. İlk set sadece 35 dakikada 6/2 ile Çinli raketin oldu. Bu skor bile Muratoğlu’nu yerinden kıpırdatmadı. Amerika Açık’ta tribünde yerinde duramayan ve her puanda alkışlarla destekleyen o değilmiş gibiydi.

        Tenis psikolojik bir spor. Özellikle kadın tenisinde mental durum çok önemli. Serena kaybettiği ilk setin ardından kendine geldi ve daha dirençli vuruşlar yapmaya başladı.

        2. seti zor da olsa 6/3 kazanarak maça geri döndü. Final setinde ise bildiğimiz Serena tekrar ortaya çıkınca Li Na’ya tek bir oyun bile vermeden, 6/0 ile İstanbul’da 2. kez şampiyon oldu

        Diğer Yazılar