Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sevgili dostum Ege-Koop başkanı Hüseyin Arslan, belediye başkanlığının kitabını yazmış hem de başkan olmadan.

        5 yıl belediye meclis üyeliği, bayındırlık komisyon başkanlığı ve diğer komisyonlarda görev aldım. Hasbelkader de 15 yıl belediye başkanlığı görevinde bulundum. Bunca deneyimlerimden sonra belediye başkanlığının kitabını yazarım dersem yalan olur. Belediye başkanlığında sizi nasıl bir görev beklediğini, başınıza neler geleceğini kestirmeniz çok zor. Bu işin okulu yok. Bu işin okulu, yaşayarak, görev yaparak oluyor. Öğrenmenin sonu olmadığı gibi, belediye başkanlığında da görevin ve öğrenmenin sonu olmuyor.

        Hüseyin Arslan bey bu kitabı yazarken elbette yanında eski, deneyimli belediye başkanlarımız olmuştur. Zaten Hüseyin beyin o kadar çok işi varken, bu kitabı yazmak için çok zaman ayırması gerekir. Ben haftada iki gün yazıyorum, yazmanın ne kadar zor olduğunu bilen birisiyim. Sevgili dostum Hüseyin bey, her gün değişik gazetelerde köşe yazıyor, paneller tertipleyip ayrıca kooperatifçilik yapıyor birde kitap yazıyor. Doğrusu Hüseyin bey’i hem tebrik ediyor hem de kıskanıyorum.

        Sevgili Hüseyin Arslan kardeşim, keşke şu belediye başkanlığının kitabını, belediye başkanı olduktan sonra yazsaydınız. Daha iyi olurdu. Yüzme bilmeyen birine, yüzmeyi kitaptan okuyarak öğretemezsiniz. Ben okuyarak yüzmeyi öğrenirim derseniz, denize atlayında göreyim sizi. Ülkemizdeki mantık; İş arayan birine ne iş yapıyorsun diye sorduğumuzda, her işi yaparım der. Galiba Türkiye’nin sıkıntısı da bu, bence herkes bildiği işi yapsın.

        Ülkemizde herkes her yere talip oluyor. Hasbelkader, milletvekili olanlar bile bakanlık yapmaya Büyükşehir belediye başkanlığına talip olabiliyorlar. Hatta ileride başbakan bile olurum diyen o koltuğa talip olma düşüncesinde, olanlar bile oluyor.

        Bence bu insanlar, etrafındaki üç beş insanın gazına gelip bu yerlere talip olabiliyorlar. Siyaset uzun mesafe engelli yarışı gibidir. Yavaş, emin ve sağlam adımlarla gitmek zorundasınız, aksi halde nefesiniz ipi göğüslemeye yetmez. Her ne kadar şansın yaver gidip bir yerlere geldiysen, orada kalmayı bilmelisin. Ben neymişim ne büyük adam oldum dememelisin. Siyaset yaptığım uzun zaman içinde, böyle insanları çok gördüm. Rüzgar gibi geldiler, rüzgar gibi gittiler.

        Belediye başkanlığında ve siyasette çok kitaplar yazılmıştır. Zaman içerisinde birçoğunun ne kitabı nede kendisi siyaset sahnesinde vardır.

        Diğer Yazılar