Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gezi olaylarının arkasında oynan oyunlar. Türkiye'yi Mısır ve Suriye gibi karıştırabilir miyiz düşüncesi, hükümeti iktidardan uzaklaştırıp; geçmişte olduğu gibi fikirleri ve zikirleri birbirine uymayan her biri bir tarafa çeken, koalisyona mahkum iktidar ortakları ile istikrarsız bir Türkiye oluşturmak, dolayısıyla kötüleşen bir ekonomi, yükselen bir enflasyon, hükümetlerin yüksek faizle borçlanması, IMF'ye avuç açması, faiz lobilerinin Türkiye'nin kanını emmesi, ülkenin fakirleşmesi ve her konuda şimdiki itibarı ve istikrarını kaybetmesi demektir.

        Bu mihraklar, Türkiye'yi mevcut hükümetler değil, ipleri, iç ve dış işbirlikçilerin elinde oyuncak olan, devletin önemli kurumlarının yöneticilerini atarken bile (Mit gibi) onların bilgilerine sunan bir Türkiye isterler. Türkiye'nin şu anda yapmış olduğu yatırımlarını ne Avrupa'da ne de etrafımızdaki ülkelerde görüyoruz. Türkiye, ulaşımda çok büyük bir ivme kazandı. Bölünmüş yollar, otoyollar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Örneğin; İzmir-İstanbul otoyolu gibi. Bu yol, yanından geçtiği bütün şehirlerin ve İzmir'in kaderini değiştirecektir. İstanbul'da bitmek üzere olan Marmaray, yapılmaya başlanılan üçüncü boğaz köprüsü ve Avrupa'nın en büyük havaalanı. Bugün Türkiye'de havaalanı olmayan kentimiz yok gibi.

        Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye için hazırladığı yeni hastane projeleri ihale ediliyor. Hasta randevu sistemleri mükemmel işliyor. (İnternet ve telefon) Dün bir dostumun anlattıklarına hayran kaldım. ( Bir gün evvel 182 no'lu telefonla bir sonrası gün için hastane polikliniğinden randevu talep ettim. İstediğiniz doktor ismi var mı diye soruldu. Hayır dedim. Saat 11:00'e randevu verildi. 11:00'de polikliniğe gittim ve muayenemi oldum dedi) Çağdaşlık bence bu olmalı, Türkiye yalnız ulaşımda ve sağlıkta değil her konuda, çağdaş olabilmek için iyi yoldadır.

        Türkiye'nin güçlenmesi, dışa bağımlı olmadan kendi politikalarını kendi yapması, dış güçleri bir hayli rahatsız ediyor. Gezi olaylarından istediğini elde edemeyen bu güçler, şimdi ülkemize başka şeyleri servis etmeye çalışıyorlar. Türkiye'nin bağımsız, işini yapan, güçlü bir yapıya oluşmuş durumdaki Mit üzerinden hükümeti bölgemizde ve dünyada itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bunuda dış basında Mit ve Hakan Fidanı hedef alarak yıpratmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla Türkiye artık bölgesinde bağımsız bir politika yürütüyor. Kimin adına? Elbette Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan adına, bununda işçiliğini Mit yapıyor.

        Orta Doğu gibi dünyanın bir çok yerinde MİT operasyonlar yapıyor. Artık MİT eskiden olduğu gibi, TSK'nın yan kuruluşu değildir. Gerçek kimliğine dönmüş ve yapması gereken işi yapmaktadır. Böyle bir MİT dış güçlerin işine gelmemektedir. Çünkü onların oyunlarına çomak sokmaktadır. Türkiye üzerindeki oyunlarını bozmaktadır. Hedefleri MİT üzerinden Sayın Başbakanı ve hükümeti yıpratmak, Türkiye'ye zarar vermektir. Demokratikleşmenin ve çözümün önünü tıkamak, terörü tekrar başlatmak, yerel seçimlere terörle girmek amacındadırlar. Hedefleri seçimlerde AK Parti'yi yıpratmak, iktidarını zor duruma düşürmek ve hükümeti yıkmaktır.

        Böylece Türkiye onların istediği eski Türkiye olacak, onların isteklerine hizmet edecektir. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Gezi olaylarında olduğu gibi dış güçler emellerine yine ulaşamayacaklardır.

        Diğer Yazılar