Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZ yaklaşırken herkesi aldı bir telaş. Diyetisyenlere mekik dokumalar başladı; mekik dokuyamayanlar internete sarıldılar. Bir zamanlar satın alınmış ama hiç gidilmemiş spor salonu üyelikleri hatırlandı; detoks sıvısı satanların sosyal medya hesapları takibe alındı… Hepsinin sebebi aynı: Deniz zamanı demek kışın itinayla saklanan göbek, popo ve bacakların ortaya dökülmesi demek… Ne kadar düzeltirsek kâr; düzeltemezsek vay halimize… Öyle mi gerçekten?

        Özellikle kadınlara dayatılan ideal vücut kavramından nemalananlar hiç de az değil. Londra metrosunda gösterilmeye başlandıktan sonra sosyal medyada tepkilere sebep olan ilandaki gibi. “Vücudun plaja hazır mı?” diye soran protein içeceği ilanındaki kadın gibi değilsen, sadece parmak uçlarını suya sokmakla yetin! Anlaşıldı; çok spor yaptın, tamam hiç çocuk doğurmadın, hiç poğaça yemedin lakin bir tek sen mi güzelsin?

        Aklıma fotoğrafçı Jade Bell’in “mükemmel vücut” adını verdiği projesi geliyor: “Çatlağımız, yara izlerimiz olsa da, cildimiz eskisi gibi sıkı olmasa da, vücutlarımız hayat verdi ve bebeklerimizin o güzel bedenlerine ev sahipliği yaptı. Güzellik bundan daha fazla nasıl gösterilebilir ki?”

        Benim de Bell gibi “Önemli olan dışarıdan görülen değil, süt yapsın diye yenilen baklavalardır” temalı bir projem var… Şaka bir yana sevgili Türk annesi, oram sarktı buram gevşedi diye dert etme, devam edemeyeceğin spor üyelikleri peşinde yıpranma; her vücut plaj vücududur, al kendini git plaja… Görmüyor musun her yerde hürriyet!

        Ne var ne yok?

        Mutlu sütler

        BERABER büyüyen iki dost Ezgi Akıncılar ve Duygu Badur, aynı dönemde anne olmaları ve bebeklerini emzirirken rahat ettikleri giysi bulamamaları nedeniyle Happy Milk markasını kurdu. İşlevsel modellerde tişört, bluz, elbise ve gecelikler tasarlayan Happy Milk, annelere her an her yerde bebeklerini emzirme imkânı sunuyor. Emzirme giysileriyle belinizi göbeğinizi açmadan, göğsünüz görünmeden tek el hareketiyle bebeğinizi her ortamda emzirebileceksiniz...

        Fıstığı korumak

        DÜNYANIN ilk antepfıstıklı çikolata markası Nestlé DAMAK ile TEMA Vakfı’nın 2011’de başlattığı, antepfıstığı üretiminde kalite ve verimlilikte fark yaratan Fıstığımız Bol Olsun projesinde 5 yıl sürecek ikinci aşamaya geçildi. Projenin 2014-2018 yıllarını kapsayan ikinci aşamasında, bölgedeki üreticilere sürdürülebilir fıstık üretimi uygulamalarıyla sağlanan verim artışının üreticiye kazanç olarak yansıması, fıstığın verim ve kalitesini etkileyen sorunlara çözüm üretmek ve anıtsal değeri olan ağaçların koruma altına alınması yönünde çalışmalar yürütülecek.

        Değişen doğum

        GEÇTİĞİMİZ cumartesi, Biruni Üniversitesi’nde Kadın ve Aile Sağlığı Vakfı’nın (KASAV) önderliğinde “Değişen Dünyada Değişen Doğumlar” sempozyumu gerçekleştirildi. Ülkemizde ve dünyada doğum koşullarının değişimi, gelişimi ve ihtiyaçları üzerine konuşmaların yer aldığı sempozyumda, onursal başkan olarak orada bulunan Op. Dr. Sare Davutoğlu da bir konuşma yaptı. HTHayat.com adına sempozyumu izleyen Duygu İslamoğlu’nun haberine göre, Davutoğlu konuşmasında 2015’e gelindiğinde sezaryen oranlarının yüzde 50’yi bulduğunu ifade etti ve şöyle dedi: “Sonradan anlaşıldı ki öncelikli maksat sezaryen oranlarını azaltmak değil, anneye ve bebeğe saygılı doğumları teşvik etmek olmalı.” Davutoğlu’nun bir jinekolog olması ve anneye- bebeğe saygılı doğumdan bahsetmesi bu ülkedeki doğum atmosferi adına büyük bir umut kapısı. Sonunda doğum sisteminde hatalar olduğu kabul edildiğine göre iyileştirmeler de yakında başlayacak demektir. Aynı sempozyuma katılmak için Amerika’dan gelen ünlü ebe, yazar, doğum aktivisti İna May Gaskin ile bir röportaj yaptım… Cumartesi gazetede.

        Diğer Yazılar