Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir süredir, dünya çapındaki tüm kadınların üzerinde gözle görülür bir hafiflik var. Hani üfleseniz uçacaklar. Hatta vazgeçtim, üflemeye gerek yok, kanatlanıp uçmak için fırsat kolluyorlar. Gözlerinin içi gülüyor, yüzleri çiçek açmış. Bir yanları geleneksel davranıp “başkalarının mutsuzluğundan mutluluk çıkarmak yakışmaz” dese de, fesat yanları ağır basıyor, düşündükçe dahi hafifliyor, ferahlıyorlar.

        Sebep belli; Angelina Jolie ve Brad Pitt boşanıyor. Orjinallerini asla görmediğimiz, resimleriyle yetindiğimiz, muhtemelen akrabalığımız bulunmayan, ortak arkadaşımız olmayan bir çiftin boşanması, bünyelerde her nedense, Türk aile kültürünün temel yapıtaşı olan elti, görümce ve kayınvalide kontenjanından nicelerinin başına gelen nahoş olaylarda hissedilenleri hissettirdi. Ben dememiş miydim’ler, olacağı bu’ydular, baştan belliydi’ler, oh olsun’lar havada uçuşuyor.

        Dünyanın en güzel kadını ile en yakışıklı erkeği kabul edilen bir çiftin birlikteliği bile başlı başına sinir bozucuyken, bir de üzerine üç biyolojik, üç evlatlık çocuk edinip hala mutlu olmaya devam etmediler mi, hani dağ, taş olsa dayanmaz. Sıradan dişi fanileri orta yerinden çatlatmak üzerelerdi ki, beklenen haber geldi; buraya kadarmış, bitti.

        İnsanoğlunun düşünce sistemi şu şekilde çalışıyor; belirli kalıplar var, bu kalıplara herkes uysun ya da bir sıkıntı varsa herkes ortak olarak muzdarip olsun istiyorlar. Şayet genel geçerin dışında davrananlar olursa, kalıplar bozulursa, ekranda “hata” yazısı beliriyor.

        Sistem bozuluyor. Bu sefer ahtapotun istemdışı mürekkepi gibi, etrafa kıskançlık ve fesatlık yayılıyor. Misal; evlilik aşkı öldürür dediysek, evlilikte bir elin parmaklarını devirip hala liseli aşıklar gibi el ele dolaşan çiftleri ortalıkta görmeyeceğiz.

        Çoluk çocuğa karışınca romantizm mi kalır diye kabul ettiysek, evli, mutlu, çocuklu, aşık ve romantik sıfatlarını birarada kullanmayacağız.

        Ya da doğum yapan kadın diye ayrı bir klasman varsa, hala genç kız gibi dolaşılmasına göz yummayacağız. Şimdiye kadar gördüğümüz örneklerde, evlilik erkeğe yaradı ifadesi, erkeğin göbeklenip, saçlarının dökülmesi şeklindeyse, aksine şahit olmayacağız.

        Yoksa arızaya geçiyoruz, sistemi tekletiyoruz. İçimizde bir şeyler ağırlaşıyor, düğüm oluyor, çıksın istiyor ama sanki çıkaramıyoruz.

        Biz kötüyüz onlar da bayağı

        İşte şimdi nihayet çıktı. Boşanacaklarını onların da evliliklerini yürütemediklerini duyduk ya, ölsek de gam yemeyiz. Başta bahsettiğim hafiflik de buradan geliyor.

        Gerçekten kötüyüz kabul edin. Buarada biz kötüyüz ama gözümüzde büyüttüğümüz insanlar da son derece bayağı, bunu da ayrıca kabul edelim.

        İnsan, Angelina Jolie ve Brad Pitt çiftinin boşanmasında bile bir asalet ya da sıradışılık beklemiyor mu? Herkes boşanabilir, evlilikler bitebilir ancak, bu dünyadan değilmiş gibi bir yerde konumlandırdığınız iki fikir önderinin evliliğinde aile içi şiddet çıkması, Çemişgezek’teki 6 çocuklu Hüseyin ile Fatma’nın evliliğinden farkının olmaması, biraz ironik değil mi?

        Diğer Yazılar