Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arada sizin de içinizden; “şu dünyanın sonu gelecekse gelsin, yaramdan değil sorandan öleceğim” demek gelmiyor mu? Vallaha benim geliyor. Bu korkuyla yaşanmaz ki... Göktaşı ha çarptı ha çarpacak, sular ha yükseldi ha yükselecek... Olabilecek muhtemel kötülükleri düşünmekten, gün yüzü görmedik. Senaristleri de yabana atmayın. “Taş taş üstünde kalmasın da görün gününüzü, hepinize müstahak” temalı hikayelerini az izlettirmediler bize.

        Ne yalan söyleyeyim, 2012’den umutluydum. İhtimaller epey kuvvetliydi. Ancak olmadı, kısmet değilmiş. Fakat 2017 için geç kalmış sayılmayız. Ünlü İngiliz nümerolojist David Meade’e bakarsanız bu sefer gümbür gümbür geliyor. Sıkmayın canınızı, her gün öleceğimize, bir kez ölür rahatlarız, bu ne canım?!

        Malum, uzmanlara göre güneş tutulmalarının her biri, nadiren 10, genelde 100 hatta 1000 yılda bir gerçekleşiyor ve her nasılsa, ben bir öncekini gayet net bir biçimde hatırlıyorum.

        Neyse, uzun lafın kısası, 21 Ağustos’ta tarihin en uzun süreli, tam güneş tutulması yaşanacakmış. Malum, bilim adamları apartmanınızın şom ağızlı üst komşusu tadında açıklamalar yapmayı pek sever; şimdiki muhtemel felaket senaryosu, yaratıcılıkta çığır açıyor ve özetle şunu belirtiyor; dünyanın sonu geldi.

        İMARA AÇILSAYDI İYİYDİ

        Her ne kadar Nasa, “iftira” dese de, David Meade, “Nibiru” adlı gizemli bir dev gezegenin dünyaya çarpacağını iddia ediyor ve bu sefer hepimiz bittik, diyor. Bilimadamı olsam, dünyanın sonunun geldiğine dair elimde ciddi veriler bulunsa, öncelikle; sıradan, işinde, gücünde, emeklilik hayali kuradan fanilerle paylaşmazdım. Diyelim ki gerçekten haklıyım ve dünyanın sonuna varmış bulunuyoruz, bizi izleyen herkese teşekkürler.

        Şimdi ne yapacağız? Hani muhtemel İstanbul depremini söylersin bir işe yarar, en fazla yakınlarına ya da bizzat göbeğine gitmezsin, olur biter. Ancak dünyanın sonuysa yapacak bir şey var mı? Henüz herhangi başka bir gezegenin arsası imara açılmadığına göre, zaten hepimizi aynı son bekliyor. Dünyanın sonunu kurcalamakla geçen yıllarımda niyetlenip de yapamadığım şeyleri yapabilirdim mesela.

        Zaten daha fazla kurcalamaya gerek kalmadı! Acaba insanlarla yine de paylaşır mıydım? Kalan süredeki insan davranışları araştırılabilirdi aslında. Vadesinin bir hafta kadar kaldığını öğrenen insanoğlu, birden 180 derece dönebilirdi. Hırs, nefret, sevgisizlik gibi alışkanlıklarını bırakıp, ilişkiler gerçek bir UNICEF kartına dönüşebilirdi.

        Bu arada işin trajikomik tarafı başka bir iddiaya göre NASA, Nibiru gezegenini, yanlış tarafa baktığı için göremiyor.

        Anlayın işte, bir gününü bile sefasını süremeden, çırpındığınız hayatınız, bir de bu denli pamuk ipliğine bağlı.

        Birileri sonu görüyor, birileri de teleskobun ucu tozlanmış görmüyor falan...

        Diğer Yazılar