Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kendimi bildim bileli, bir UFO fantezisidir gidiyor. Dünya üzerinde, sakin ve bulutsuz gecelerde, gökyüzünde gördüğü her parıltının uzaylı olduğunu iddia eden vatandaşlar, her dönem mevcuttu. Dahası bu kulaklar neler duydu; bir grup UFO’nun, araçlarıyla tarlasına düştüğünü görüp, herkesten sakladığını söyleyenlerden tutun, bir yaz akşamı, bazı uzaylıların kendisine omuz attığını anlatanlara kadar, ne ararsanız burada. X Files sağolsun, çoğumuz, Pentagon’un bildiği fakat Amerikalı yaptığı bilgilerle büyüyüp, serpildik. Başka bir deyişle, gerekli gereksiz tüm bilgiler cepte. Tek eskiğimiz herhangi bir uzaylının telefon numarası. Üstelik ısrarcıyız; uzaylı adını verdiğimiz canlı türü, dünyayı istilaya geliyor.

        Soyumuzu kurutup, üzerine kutlama yapacak. Niyetleri fena, evlerden ırak. Dünya bulunmaz hint kumaşı ya, sanki üzerinde yaşamak kolay da, geldikleri yere sığamamışlar, çile çekmeye gezegen arıyorlar. Bir kere adama demezler mi; dön de bir kendine bak, başka türlere cazip gelecek neyin var? Sizi bilmem ama şahsen, uzaylıların, odalarının duvarına insan resimleri asıp, bakıp bakıp iç geçirdiklerini düşünmüyorum.

        Diyelim ki, kendini bilmez, maceraperest bir uzaylı, hiçbir masraftan kaçınmayıp kalktı dünyaya kadar geldi. Döndüğünde hemşehrilerine anlatacağı ilk detay ne olurdu sizce; “abi dünya dünya dedikleri bu muymuş, insanlar durmadan kendilerine doğrulttukları bir alete mutluymuş rolü yapıyorlar.

        Üzerinde yaşayan en üstün ırkın insan olduğuna emin miyiz?”. Birkaç gün takılsa, adının “selfie” olduğunu çözer çözmesine ama mantığını çözmesini uzun zaman alabilir.

        Bakmayın biz de böyle değildik yaşarken olduk; hepimiz aynı anda yapıyoruz diye acayipliğini ve abzürtlüğünü tolere edebiliyoruz, fakat hiç de akıl karı işler yapmıyoruz.

        MÜZESİ PEK LAZIMDI

        Önümüzdeki nisan ayında Los Angeles’ta, ilk Selfie Müzesi açılacakmış. Öncelikli hedef, insanlara neden selfie çektiğinin cevabını vermesini sağlamakmış. Bunu yaparken, 4000 yıllık tarihe sahip otoportrelerden yardım alınacakmış. Fikir babası, bir gün Louvre müzesinde, Mona Lisa’nın önünde, eserin kendisini çekenlerin sayısının, eserle selfie çekenlerin sayısından az olduğunu görünce böyle bir sergi açma kararı almış. Amacına ulaşırsa ne ala!

        Umarım bir an önce “neden bu furyaya kendimizi kaptırdığımıza” geçerli bir sebep bulunur da, yarın öbür gün, çıkıp gelen olursa, onlara da izah edebiliriz. Hayır bir şey değil, bilinmez diyarlardan, çatkapı gelecekler, ele güne rezil olacağız diye korkuyorum. Bunca yıldır bekliyoruz, selfie çekerken yakalanmak istemeyiz. Bir börek açıp, çayı demleyip, hazırlıklı olmayalım mı!

        Diğer Yazılar