Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yine ateş çemberinin içinden geçtiğimiz günler yaşıyoruz.

        İçimizi kanatan acıların üzerine 4 askerin ardından Şemdinli’de 15 asker ve vatandaşın şehit edilmesi hani yüreği de kalemi de kilitledi.

        Eskiden ‘Sayılı günler çabuk geçer’ derdik sıkıntıları atlatmak için, şimdi neredeyse her gün kayıpları sayıyoruz ve hiç çabuk geçmiyor.

        Üstelik kayıp sayısını biri üçe, dörde çarpıyoruz çünkü biliyoruz ki onlarla birlikte aileleri de birer ölüye dönüşüyor.

        Yanıbaşımızda Suriye şu günlerde ayrı bir çıkmaz. Fiili harp halindeyiz.

        FETÖ başlı başına gayya kuyusu. Öyle tabakalaşmışlar ki, kazıdıkça altından yenisi çıkıyor.

        İşin kötüsü Türkiye’yi oymaya çalışan bu zihniyeti kazırken, şimdilerde büyük bir mağdur kitlesi de yaratılıyor. Haksız tutuklamalar, açığa almalar, işten atmalar, suçu sabitleşmeyen birçok insanı da aileleriyle birlikte açlığa mahkum ediyor.

        Ülke bu kadar ağır bir süreçten geçerken, elbette kalem başka konulara kolay gitmiyor.

        Büyük resmi iyi görmeden, küçük hayaller kurulmaz.

        Üstelik dünya odaklanılması gereken dev gelişmelerin arifesindeyken...

        FİNANSAL ARMAGEDDİON

        * Ortadoğu’yu 21 küçük devletçiğe bölmeyi hedefleyen ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ nasıl şekil alacak?

        * Dünyada 186 ülkenin yaklaşık 80 trilyon dolarlık milli geliri var ama 830 trilyonluk para dönüyor. Bu akış hangi dengeleri değiştiriyor?

        * İbranice’de “Megiddo Dağı” anlamına gelen, dini kaynaklara göre dünyanın sonuna doğru olacak son savaş Armageddon’un finansal dünyada yaşanacağı öne sürülüyor. Bu amaçla gelişmekte olan ülkelerin ekonomileri zaman zaman krizlere boğulurken, uzun vadede euro ve doların tedavülden kaldırılarak tek para birimine geçileceği senaryoları konuşuluyor.

        * Hatta önümüzdeki 20 yıl içerisinde para kalmayacak, parayı manyetik bir çip ile kullanacağız. İsviçre nakitsiz düzende ve İrlanda milli bankası da yakın gelecekte sonra nakit ödemeleri kaldıracaklarını açıkladı. Nakitsiz toplumda insan çip ile yaşayacak ve bu çiplere uzaktan müdahale edilecek.

        Evet ülke ağır gündeminden kurtulsun ve özellikle yeni nesil artık çağın yeni kerametlerine odaklansın istiyor insan.

        Güçlü, gelir dengesinin kurulduğu, işsizliğin daraldığı, yüksek teknolojiye sahip, çağdaş eğitim kalitesine ulaşmış, akıllı dış politikalar yürüten,her gün şehit ve sivil katliam haberlerinin olmadığı bir ülkenin insanları olalım.

        Hukuk düzenini önceliği gören, liyakatı içselleştiren, tam demokrasi ile yönetilen toplumsal düzen işlesin ki, bizler de yerel sorunlara, beklentilere eğilelim.

        Yoksa ülke gündeminden soyutlanmış, elma şekeri tadında konularla günler buralarda da geçiyor geçmesine ama dünya başka yöne giderken, şeker bitiyor ve bizim elimizde hep aynı kazık kalıyor!

        En keyifli yarışma

        Bir yarışma, bölgenin en iyi tanıtımlarından biri olabiliyor. Alaçatı’nın ulusal anlamda olmasa da uluslararası açıdan bilinirliğine katkı koyan ‘Balıkçılık Turnuvası’ndan söz ediyorum. Bu yıl da muhteşem geçti. Geçen yıllarda yarışmacı olan biri olarak söylüyorum; muhteşem bir keyif. Gerçi derece alamamıştık ama yine de tuttuğumuz albatrosların sevinci bize yetmişmişti. Bu yıl rekor büyük oldu. Dorado teknesi ekibi 65 kilo 640 gram Bluefin orkinos yakaladılar ki gözlerimize inanamadık. Avrupa’nın en büyük açık deniz balık avı turnuvası olan bu yarışmaya önümüzdeki yıllarda mutlaka daha fazla yabancı yarışmacının katılması sağlanmalı. Üstelik illa yarışmacı olmak gerekmiyor, inanın izlemesi de tutması kadar keyifli.

        Diğer Yazılar