Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bir arkadaşım, tanıdığının başından geçeni anlattı. Biraz dolaylı hikaye ama ciddi uyarı taşıyor. Şehrin az dışında benzin istasyonu ve genç bir kadın arabasına benzin alıyor. Bir adam yaklaşarak penceresini açmasını rica ediyor, “Boyacıyım eğer ihtiyacınız olursa sizde bulunsun” diyerek uzatıyor kartını. Kadın teşekkür ediyor, adam “Yazı silik çıkmış okuyabiliyor musunuz” diyerek ısrarla kartı yakından okumasını istiyor. Kadın hafiften sinirlense de belli etmiyor. Küçük harflerle yazılmış yazıyı okumak için kartı kendine yaklaştırıyor. “Evet bir sorun yok, ihtiyacım olursa ararım. Teşekkürler.” diyor.

        TAKİP BAŞLIYOR

        Genç kadın benzin istasyonundan çıkıyor ancak daha sonra bir arabanın kendini takip ettiğini fark ediyor. Dikkatli bakıyor. Kendini boyacı olarak tanıtan adam direksiyonda.

        Yanında bir başka adam. Yolu değiştiriyor. O da yolunu değiştiriyor. Belli ki takipte.

        Elinden tuhaf bir koku yayıldığını fark ediyor kadın. Baş dönmesini heyecanına bağlıyor ama nefes alması da zorlaşıyor. Bir tuhaflık olduğunu düşünerek basıyor gaza. Arkasındaki araba da aynı hızda. Kendini iyi hissetmeyince kalabalık bir yer kestiriyor gözüne. Sert bir frenle durduruyor arabayı ve sürekli kornoya basıyor. Etrafına insanlar toplanınca arkasında durmaya çalışan araba, hızla terk ediyor orayı. Kadın yardım isterken baygınlık geçiriyor. Polis geliyor bu arada. Yaşadıklarını anlatıyor genç kadın. Acaba boşuna mıydı bu panik? Polisler kendini boyacı olarak tanıtan adamın verdiği karta bakıyor; yanılmıyorlar, kartın üzerinde burudanga var.

        Eğer benim gibi ilk kez duymuş ve o nasıl bir dalga diyorsanız, Güney Amerika, kökenli bir uyuşturucu madde. Çok sert ve etkili. Diğer uyuşturuculardan dört kat daha tehlikeli olduğu iddia ediliyor. Renksiz ancak kokulu.

        DİKKAT EDİN

        Araştırdım, brudanga vakalarının sayısı artmakta. Yalnızken kart almayın diye uyarıyor yetkililer. Bilhassa tenha, şehir dışı olarak nitelenen yerlerde oturanlar dikkat etmeli. Meskenlere de bu yolla girmeye başlanmış. Üçkağıtçılıkta sınır tanımıyorduk, brudangamız eksikti, onu da keşfetmişiz!

        Keşke ekonomik krizlerin tek sonucu artan kurlar olsa. Eğitimsizlik artıyor, ahlaksızlık, ikiyüzlülük keza. Rüşvet, köşe dönmecilik tırmanırken, yolsuzluk köşe başı... Döneklik, yalakalık, particilik başarının çıkar yolu. Sıkışan çareyi üçkağıtçılıkta buluyor. Başımızdakiler sağolsunlar sistem, rejim, referandum, seçimle uğraşa dursunlar.

        Halkın hali her gün biraz daha brudanga!

        ————

        Hentbolcu kızların büyük başarısı

        Küçük bir yerde muhteşem bir başarı yaşanıyor. Kemalpaşa Ata GSK Bayan Hentbol takımı 2017 sezonunda Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Deplasmanlı 1. Lig’inde mücadele edecek. Dokuz yaşındayken çalışmalara başlayan kızlar ülke genelinde büyük başarılar elde etti. Ancak geçen yıl bazı turnuvalara maddi imkansızlık yüzünden katılamayan bu başarılı kızlarımız maddi imkansızlıklarla boğuşuyor. Kemalpaşa’dan çıkarak ülke çapında mücadele eden tek profesyonel takım olan kızlara destek verilsin ki, aynı zamanda kendine güvenen, özgür, sporcu kızlarımızın yolu daha çok açılsın.

        Diğer Yazılar