Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKP İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Çiğli’de yapımı süren Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatını gezmiş, ilgililerden bilgi almış. Önümüzdeki Şubat’ta hizmete girmesi planlanan hastanenin, bölgedeki sağlık hizmeti ihtiyacını büyük ölçüde gidereceğini belirten Ulema, basın organlarına geçtiği bültende, sağlık tesisi hakkında teknik bilgiler verip “30 Kasım 2012’de temeli atılan 512 yatak kapasiteli hastanede 112 yoğun bakım yatağı, 112 poliklinik odası 18 ameliyathane bulunacak” demiş.

        Hastanenin Dikili’den Çiğli’ye kadar yaklaşık 1 milyon insanın sağlığına hizmet edeceğini belirten, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da önemli bir gönderme yapmış.

        Özellikle Çiğli’den gelecek vatandaşların hastaneye ulaşımını kolaylaştırmak için bölgeye bir alt geçidin yapılması lazım. Kocaoğlu’dan sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyoruz.

        İzmir’e 500 küsur yatak kapasiteli yeni bir hastanenin 4 aya kadar hizmete sokulacak olması güzel bir haber. Hastaneye Çiğli bölgesinden ulaşacak vatandaşlar için, bir alt geçit yapılması önerisi de çok yerinde...

        AKP Milletvekili İzmir’deki inşaatları gezmeye başlamışken, ben dahil yüz binlerce Bornovalı vatandaş, bir o kadar liseli üniversiteli gencin de kendisinden bir ricası olacak;

        Bornova’nın göbeğinde yıllar önce inşaatı başlamış olan, iki yılı aşkın zamandır çivi bile çakılmayan, tabelaları bile sökülen Kültür Merkezi inşaatını da bir gezseniz, ne zaman biteceği hakkında bilgiler verseniz... Ya da, bir an önce bitirilmesi için Kültür Bakanlığı’na yarım inşaat önünde çektireceğiniz bir kaç fotoğraf götürüp, İzmirliler adına bir ricacı olsanız. Belki tutar da, Bornovalılar hem yıllardır inşaat kalıntısı seyretmekten kurtulur, hem de kentimiz bir kültür merkezine daha kavuşur.

        Özel güvenlikçi vatandaş dövebilir mi?

        Ülkemizde “siyasilerin kolay yönetim icadı” cinsinden bir çok kanun-kararname kafama takılır da, bazıları hiç çıkmaz... Örneğin; kamu görevlilerinin görev zararları ve işledikleri görev suçlarından aldıkları cezaların kamu hazinesine yüklenmesi, Anayasa Mahkemesi kararlarının geriye dönük işlememesi gibi... Hele hele de son kanun icatlarından “acele kamulaştırma” uygulaması...

        Malum; son günlerin en güncel “acele kamulaştırması ve getirdikleri” Soma’da yaşanıyor. Bir çok acı ile gündeme gelen kömür diyarında, termik santral yapacak firma için “kamulaştırma” yapan hükümet, binlerce zeytin ağacı için de “infaz hükmü” verdi.

        Firmanın adamlarının başlattığı zeytin ağacı katliamı, tüm çevrecileri, zeytin dostlarını ayağa kaldırdı.

        Önceki gün, “kesim kararlı zeytin ağaçları”na sahip çıkmak isteyen köylülerle, termik santral yapacak firmanın dozer operatörleri ve özel güvenlik ekipleri “zeytinlik”te karşılaşmış.

        Çok sayıdaki güvenlikçi, köylüleri kelepçeleyip tarlaya yatırmış, olay yerine çağrılan jandarmaya da anahtarları vermemiş. Kiminin ağzı-burnu kırık, kiminin suratı kan revan içindeki eylemciler kelepçeli vaziyette karakola taşınmış.

        Bu özel imtiyazlı şirket elemanlarının, “vatandaşa özel ceza kesmiş olmaları”ndan, Soma Emniyeti’nin, jandarmasının, özellikle de Manisa Valiliği’nin büyük “rahatsızlık” duymuş olduklarını, gereğini yapmak üzere harakete geçmiş olduklarını düşünüyorum.

        Kayserili öğrencilere burs...

        Ege Bölgesi Kayserililer Derneği, devlet üniversitelerinde okuyan Kayserili öğrencilere karşılıksız burs veriyor.

        Başvuruları 31 Ekim’e kadar kabul edeceklerini belirten Dernek Sekreteri Mehmet Evliyaoğlu, isteklilerin Konak’taki dernek merkezine şahsen yapılması gerektiğini, adres bilgilerinin mesai saatleri dahilinde 0232 4250025 numaralı telefondan alınabileceğini söyledi.

        Diğer Yazılar