Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülkemizi, insanlarımızı Ortadoğu’nun karanlık dehlizleri yerine, çağdaşlığa, medeniyete, aydınlığa, ışığa, akıl ve mantığa yönelten başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere, silah ve akıl arkadaşlarını bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet’in vazgeçilmez ışığı ile aydınlanma olgunluğunu yakalamış tüm insanlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı candan kutluyorum.

        Bereketli olsun Akhisarlı...

        Akhisar Ticaret Borsası’nın geleneksel hale getirdiği Zeytin Hasat Şenlikleri’ne katılmak üzere, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği Basın Danışmanı Murat Demircan rehberliğinde “Sofralık Zeytinin Başkenti”ne gidiyoruz.

        Üç gün serin şenlik boyunca yapılan konuşmaların özetini, Akhisar’ın Türk ekonomisi ve Türk zeytinciliğindeki yeri, gazete ve televizyon haberlerinde bol bol yer aldığı için, ben önümüzdeki 4-5 gün boyunca sadece özel notlarıma ve Zeytin Hasat Şenliği’nin renkli anlarına yer vereceğim.

        Geçtiğimiz Cuma akşamı üzeri, kimi eşli, kimisi çocuklu 50-60 kişilik kafile olarak İzmir’den hareket ettikten 1.5 saat sonra, beraberimizdeki bereket yağmurlarıyla birlikte Akhisar girişinde, Ticaret Borsası Kompleksi’nin yanı başındaki Gülbeyaz-ı Ziyafet Restoran’ın önündeyiz.

        Borsanın genç Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Meclis Başkanı Bahattin Alkın, Genel Sekreter Gökben Dikili Altaş olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerini girişte tek sıra halinde bizi bekler bulduk. “Sade” bir hoş-beş faslı beklerken, özel olarak görevlendirilmiş 10 kişilik yerel müzik grubu Çamdibi Bandosu’nun kıvrak havalarıyla kısa bir şaşkınlık yaşadık.

        Bu durum, “Zeytin Hasat Şenliği’ne şenlikli bir başlangıç” yapmış olmak için Borsa Yönetimi’nin konukları için hazırladığı güzel bir sürprizdi. Tam durumu kavrama aşamasındayken, Akhisar zeytin Hasat Şenlikleri’nin fikir babalarından sevgili Mustafa Alhat’ın ellerimi havaya kaldırıp müziğin ritmine uyma davetiyle şaşkınlığım artarken, oyun konusundaki yeteneksizliğimi bir kez daha itiraf etmek zorunda kaldım.

        Bilenler bilir, bilmeyenlere de önerilir; Gübeyaz-ı Ziyafet Restoran, İşadamı Şaban Taşkıran’ın “Türkiye’nin en lezzetli kuzu çevirmesini biz yaparız” iddiasıyla ortaya çıkmış, günden güne sayıları hızla artan müşterilerine bu iddiasını ispat etmiş bir işletme.

        Daha oturur oturmaz masalarımızı donatmaya başlayan garsonlar, Akhisar Köfteden kuzu çevirmeye, “kuzu gömleği”ne sarılı iç pilavına kadar uzanan “Gülbeyaz-ı Ziyafet’in harikaları”nı sunmaya başladılar. Tam anlamıyla doymuşken “spesiyallerimizden birisi” diyerek lavaş ekmeğe sarılmış ciğer kebap dayamazlar mı!...

        Üretim, katlana katlana büyüyor...

        Arada Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat’ın kısa “hoş geldiniz” konuşmasına kulak veriyorum. Alhat’ın ortaya koyduğu rakamlar, Türkiye sofralık zeytin üretiminin yüzde 70’ini karşılayan Akhisar’ın, zeytinyağı üretiminde de gümbür gümbür geldiğine işaret ediyor. Şu anda sahip olduğu 13 milyonu aşkın zeytin ağacının en az 9-10 milyonunun “genç” olduğuna dikkat çeken başkan, ağaçlar büyüdükçe hem sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminin katlanacağını söylüyor.

        Konuklar arasında bulunan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin yeni Başkanı Gürkan Renklidağ da, Türkiye’nin zeytincilik alanındaki parlak geleceğine dikkat çektikten sonra, özellikle mutfak işlerini seven hanımlara bir öneride bulunuyor: et yemekleri hazırlarken et kokusu sinen ellerinizi, zeytinyağı ile ovduktan sonra yıkarsanız, koku-moku kalmaz.

        Uzun bir “ziyafet”in ardından kendimizi Palm City Otel konforuna emanet ederken, odalarımızda “tuzsuz siyah zeytini” ve zeytinyağı hediyesini bulduğumuz Akhisar’ın ünlü zeytin ve zeytinyağı ürünleri markası Ece’nin bu kez zeytinyağı kreminden zeytinyağı şampuanına kadar uzanan kozmetik ürünlerini buluyoruz.

        Yarın: Bereket yağmurlarında sırıl-sıklam olmak...

        Diğer Yazılar