Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıllardır evde Kablo TV kullanırız. Teknoloji geliştikçe üzerine Teledünya ve Kablo İnternet’i de ekledik. Zaman zaman, artan ihtiyacımıza göre tarife düzenlemeleri yaptık. Şu an sınırlı bir tarifedeyiz ve ayda 51 lira ödüyoruz.

        Hükümet ne zaman bir internet yasası çıkarsa, (ahlak denetleyiciliğinin gereği sakıncalı sitelere sansür filtresi, son olarak internete giren herkesin nerelere girip çıktığının, kimlerle ne haltlar ettiğinin kayıt altına alınması gibi) git-geller yaşıyorduk ama son günlerde bu durum “uzun kesintiler”e kadar uzandı.

        Sabah, öğlen, akşam, gece...

        Arızaya telefon ediyorsunuz; cevap hep aynı; bakım yapılıyor efendim...

        Öylesine bir saygısızlık ki; her hangi bir yasaklı internet sitesine rastladığınız zaman karşınıza “bilmem ne mahkemesinin bilmem ne hakkında kararını diken” Kablonet yönetimi, iki satırlık bir özür veya izahat sayfasını koymayı akıl edemiyor.

        Nasıl olsa, onlar kendilerini oralara getiren “muhteşem güç”ten başka birine hesap verme durumunda değiller.

        Bir Kablo Tv, Kablonet, Teledünya abonesi olarak sıkıntımız, “daha net, daha hızlı, daha stabil” olacak diye yapılan uydu değişikliği ile sıkıntımız, dolayısıyla sinir katsayımız tavan yaptı...

        Geldiğimiz noktada artık ulusal radyo dinlemek bile “cazırtılı-cuzurtulu-kesintili” hale geldi...

        “Daha iyisine yapacağız” diye yola çıkıp, “daha kötüsünü sunmak, eskiyi aratmak, elledikçe bozmak” diye buna denir...

        “İyi olacak” diye kötüyü sunmak

        Bir de televizyon kanalları sıralaması yaptılar ki; tam evlere şenlik...

        Uydu değişikliğinden önce Teledünya’da yer alan 200 küsur kanaldan sıklıkla izlediklerimizden, (özellikle de haber ve belgesel kanalları) 15-20’sinin hangi numaralardan çıktığını ezberlemişken, önümüze “yeni bir düzenleme” kondu, tüm kanalların yeri değişti. Ek aboneliğimiz olmayan bir kaç film kanalı dışında hiç bir gruplama yok.

        Kendiniz de tercihlerinize göre bir sıralama yapamıyorsunuz, çünkü Teledünya’da kanalların sıralamasını değiştiremiyorsunuz.

        Örneğin; 1. sırada “Tvem” diye bir kanal çıkıyor.

        ve 3. sırada çocuk kanalı yer alıyor. 4. sıra NG Wild’e, 5. sıra Çin belgesel kanalına ayrılmış. Sonra özel abonelik isteyen sinema kanalları başlıyor. CNN Türk 69. kanalda, Bugün TV 147, Ege TV 99, Kanal 35 145’te... Arada neler neler...

        Böylesine “çorba” bir kanal düzeni, hangi kafa düzenine, hangi “sistem”e göre yapılmış, eski sıralamayı değiştirmeye neden ihtiyaç duyulmuş, ancak yapanlar biliyor.

        Ama bol bol kulaklarının çınlatıldığını hatırlatırım...

        Önce öğretmen girip polisten çıkmak...

        Sürdürülebilir medeniyeti, uzlaşmayı, paylaşmayı, karşılıklı saygıyı yerleştirmiş Batı toplumlarının “sırrı nedir” diye baktığınız zaman, karşınıza önü açık toplumsal kültür, öğretmen ve polis yetiştirme konusunda gösterdikleri özen çıkıyor.

        Bizde ise önce öğretmen yetiştiren kurumlar bir bir kapatıldı, arkasından polis kolejlerinin akademilerinin başına çorap örüldü...

        Bir de iki de bir çıkıp demezler mi; muasır medeniyet, Avrupa Birliği hedefi...

        İnanan”ın bu kadar çok olduğu bir ülkede, daha göreceğimiz çok şeyler olsa gerek...

        Diğer Yazılar