Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edremit’te Zeytin Hasat Sonu (Meci) Şenliği’nin görkemli kortej yürüyüşünden sonra sırada stant açılışları var. İlçenin ve yörenin ünlü zeytin, zeytinyağı ve an ürünlerinin marka sahipleri, Faruk Sepil Parkı’nda geçici dükkanlar açmış. Hem konuklara tadım yaptırıyorlar, hem de satış... Sızma zeytinyağından, soğuk sıkıma, erken hasada kadar her türlü zeytinyağı lezzeti var. Ayrıca temizlikten kozmetiğe kadar har alana yayılmış zeytin ve zeytinyağı yan ürünleri... Zeytinyağında litre fiyatı, hasat ve sıkım tekniği durumuna göre 2-30 lira arasına satılıyor.

        Standların sembolik açılışını İlçe Kaymakam’ı Ali Sırmalı ile Belediye Başkanı Kamil Saka yapıyor. Başkan Saka, asla sıradan bir başkan değil.. Bazılarının, seçildikten sonra da özenle koruduğu “particiliği-siyasetçiliği”, seçildiğinin ertesi günü bir kenara fırlatan başkan, sadece kendisine oy verenlerin değil, oy vermeyenlerin de taktir ve sevgisini kazanabilmiş bir başkan... Sürekli gülen, gülümseyen, insanı seven, ilgi gösteren, karşısındakine zoraki yanak uzatmak yerine, içtenlikle sarılıp sarmalayan bir başkan... Zabıtasından şoförüne, siyasi yardımcılarına kadar o senkronize bir ekip ki; kent sakinlerini ve konukları mutlu etmek için büyük özveri sergiliyorlar.

        Başkan Saka, sadece insan ilişkilerinde değil, belediyecilikte de oldukça başarılı. Nitekim 142 milyon lira borç ile devraldığı belediyeyi sıfır borca kadar taşımış,

        ZEYTİN VARSA

        İlçe ekonomisinin nabzı zeytin ve zeytinyağı ile atıyor. Zeytin bol ve hasat iyiyse, lokantacısından bakkalına kadar herkesin yüzü gülüyor. Haliyle bol kazananın bol harcama yapması, ekonominin yerel çarklarını daha hızlı döndürüyor, zeytini olan da olmayan da kazanıyor. Bu yıl hasat biraz zayıf olmuş. Çünkü son yılların ne büyük mevsim kaymasını bu yıl yaşanmış. Bu da zeytin ve zeytinyağı rekoltesi ile birlikte kaliteyi olumsuz yönde etkilemiş.

        Sırada, ilçenin iki ünlü gurmesi, ya da aşçısının Gülsüm Ana ve Nurdan Çakır Zengin’in “zeytin yemekleri” gösterisi var.

        Zeytinyağlı yemeklere alışıkız ama, zeytin yemeği ilk defa... Sunuculuğunu, ilçenin 10 parmağında 10 marifet barındıran hemşerisi Gülçin Cömert’in yaptığı sunumu sonuna kadar izlediğimi ve zeytinli yemeklerden tattığımı söyleyemem. Ancak, tadanlar, beğendiklerini belirtti...

        Akşam yemeği ilçenin en güzel restoranlarından İstasyon’da... Yemekler, sunum ve müşteri memnuniyetine özen tek kelime ile harikaydı. Mini bir eleştiri yapayım; ben “ordövr tabağı” alışkanlığına şiddetle karşı olanlardan birisiyimdir. Acıkmış bir vaziyette bir restorana geliyorsunuz, ordövr tabaklarına hücum edip karnınızı bir güzel doyuruyorsunuz, asıl yemeklerin, lezzetlere yer bırakmıyorsunuz. Kendimi tutup, İstasyon’un ordövr tabaklarına ilgi göstermedim.

        Bir ara Başkan Kamil Saka’ya takıldım; acaba bu ilgi, bu alaka, bu servis bolluğu siz varsınız diye mi?

        Başkan tereddütsüz “kesinlikle değil, her zaman herkese böyle davranılıyor” dedi...

        Diğer Yazılar