Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çaltıdere; Aliağa’nın 8 km kuzeyinde bir sahil köyü... Her ne kadar, mahalli idareler köye mahalle dese de, biz köye köy demeye devam edelim... Bu yerleşim yerinin sahilinde yaklaşık 600 dönüm bir arazi... Büyük bölümü belediyeye ait, küçük bir bölümü de şahıs malı...

        Yaklaşık bir ay önce, bu arazinin o küçük bölümü (14 dönüm) Antalyalı bir iş adamı tarafından şahıstan satın alınıyor. O işadamı; birinci satın almanın hemen ardından arazinin geri kalanını da satın almak üzere Aliağa Belediyesi’ne baş vuruyor. MHP’li Başkan Serkan Acar, satışı gerçekleştirmek üzere değer tespiti yaptırırken, büyük tartışma başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de araziyi satın almak için Aliağa Belediyesi’ne başvuruyor.

        Ancak burada, arazinin hissedarları arasında satılabilirliğini düzenleyen “şüfa hakkı” diye bir yasa var... Satışta, büyük hisse sahiplerinin öncelik hakkının bulunması... Normal olarak; 580 küsur dönümün sahibi Aliağa Belediyesi, 14 dönüm şahıs malını alıp araziyi bütünleştirmek üzere harekete geçmesi gerekirken, 14 dönümün sahibi 580 küsur dönümü satın almak üzere hareke geçiyor. Belediye yönetimi de bu teklife olumlu bakıyor.

        Başkan Aziz Kocaoğlu, araziye niçin talip olduklarını Ben Tv’de Erol Yaraş’ın sorularını cevaplarken şöyle açıklıyor;

        “Biz bu araziyi alıp Aliağa’ya rekreasyon alanı yapmayı düşünüyoruz. Bunun için Meclis kararı aldık. Araziyi biz satın alabilirsek, Aliağa halkı bir rekreasyon ya da yeşil alana kavuşmuş olacak.”

        İMAR ÇIKARSA

        Nitekim; Büyükşehir Belediyesi’nin teklifi ve bir imar durumu çıkması halinde altına dönüşecek arazinin durumu,önceki gün Aliağa Belediye Meclisi’nde ele alındı. AKP’li ve CHP’li üyeler, küçük hisse sahibinin arazinin tamamını satın almak üzere mahkemeye başvurması halinde Aliağa Belediyesi’nin bir “şüfa tuzağı”na düşmesi ihtimalinin bulunduğunu, bu hakkı kullanmak üzere derhal harekete geçip küçük araziyi satın almasını, daha sonra arazinin bütün olarak Büyükşehir’e satılmasını öneriyorlar. Ancak Başkan Acar ve MHP’li üyeler reddediyor.

        Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek? 14 dönümü satın alarak büyük parça 585 dönüm için hamle yapan işadamı mı kazanacak, yoksa Aliağa halkı ilçe merkezine sadece 8 km ileride bir rekreasyon merkezinin sahibi mi olacak?

        Diğer Yazılar