Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Türkiye’de basın teknolojisinin babası” diyebileceğimiz 49 yıllık sevgili arkadaşım Cafer Yarkent’i de erken denebilecek bir yaşta sonsuzluğa uğurladık. Son günlerini hastane odalarında acılar içinde geçiren sevgili Caferimiz (arkadaşları ona Caf derdi) için bir anlamda kurtuldu da diyebiliriz.

        Cafer Yarkent, gerek basın camiasında, gerekse bu dünyada çok anlamlı izler bıraktı.

        Bugün uygulanan teknolojinin ABD’den transferinde, yerleşmesinde ve uygulanmasında bir çok ilklere imza atan, Yarkent, her zaman gülen yüzü ve sevgi ile bakan gözleriyle de, arkadaşları ve genç meslektaşları arasında derin izler bıraktı.

        Sabah, Star ve Dokuz Eylül gazetelerinin doğumunda önemli görevler üstlenen, logosundan, tek sütun haberinin yazı karakterine kadar imzası ve emekleri bulunan Cafer’in en büyük zevki, derin hoş görüsünün eşliğinde, bildiklerini, edindiklerini gençlere aktarmaktı. Nitekim bu gün gazetelerde sayfa çizen, haber yazan arkadaşlarımız, ya onun öğrencileri, ya da öğrencilerinin öğrencileridir.

        SEVGİ GÖZYAŞLARI

        Son yıllarda Cafer’le yurtiçi seyahatlere çıkmaya da başlamıştık. Denizli’de yaşayan arkadaşımız Eren Güneş’in işaretiyle yola çıkar, kah Denizli’de, kah Didim’de 3 arkadaş sabahlara kadar derin sohbetlere dalar, yine hastalık sonucu kaybettiğimiz diğer parçamız sevgili Tanju Ateşer’i de yanı başımıza oturturduk. Eşi Nesrin, kızı Burçin ve Amerika’da yaşayan oğlu Burak’a düşkünlüğü ile bildiğim Cafer’in, daha yolculuğa çıkar çıkmaz onlardan bahsetmeye başladığına, sevgi gözyaşları ile yanaklarını ıslattığına çok tanık oldum.

        İşte o seyahatlerin sonuncusundan bir anı... Bundan 3.5 ay önce (13 Ağustos 2017) Antalya Kaş’taydık. Dönüşü Kaş-Elmalı-Denizli üzerinden yapmış, o muhteşem manzarayı güçlükle arkamızda bırakabilmiştik.

        Yıllar süren yoğun çalışma temposunun ardından, emeklilik yaşam yeri olarak, eşi Nesrin’le birlikte Foçaköy’ü seçen Cafer Yarkent, varını yoğunu harcayarak meydana getirdiği evinde, çiçekleri, böcekleri, kedileri, köpekleri, hatta tilkileriyle mutlu ve huzurlu bir hayat sürüyordu. Kendisini dün, tüm o sevdiklerine çok yakın bir yerde, Foça Bağarası mezarlığında toprağa verdik.

        Nur içinde yat sevgili arkadaşım...

        Diğer Yazılar