Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hiçbir devirde İslam inancı, son yıllarda olduğu kadar ağır tahribata uğramamıştır. Başına bir sarik geçirip, adına saçmalamaya başlanan kendini bilmezler, “bir yaşındaki çocukla evlenilir”den tutun da, “ana ile evlenmeye dinen mani yoktur”a, “genç kayınvalide şehvet uyandırır”a kadar telaffuz etme rezilliğini gösterdiler.

        Bu, din adına zırvalamalar, özellikle genç beyinlerde “din bu mu, o halde ben yokum”a kadar uzanırken, bu ülkenin yöneticilerinin, kanun adamlarının, laik devlet üzerine namus ve şerefleri üzerine and içmişlerin “dini geçim kaynağı yapmış” bu azgınlara “dur-cüş” dememisi, bir başka garabet olarak kendini gösterdi.

        Tüm bu dizginsiz gelişmelerde dinin acımasızca, utanmazca kullanılması, özellikle genç beyinlerde “din buysa... İslam buysa...” düşüncesinin fitilini ateşledi.

        Derhal harekete geçen din parazitlerinin ağababaları, bugüne kadar mantık dini bildiğimiz İslam’ı, derhal mantık dışına taşıma gayretine girdi...

        İslam dini, vahiy dinidir... İlahidir... Mantık aranmaz, tartışılmaz, aynen kabul etmeyen kafirdir falan gibi şeyler zırvalamaya başladı.

        Tüm bu “din oyunları”nın sonucu olarak araştırmalar ki; Yüce Allah’a dinsiz inananların, Allah’a doğrudan ulaşmayı tercih edenlerin sayısı hızla artmış. Yani Deist olmuşlar... Özellikle gençlerde... Din tacirleri, “sömürecek, muska yazacak, kadınları-kızları istismar” edecek insan sayısının azalmasından telaş içindeler...

        Din, dinsizlik demişken, bakın bundan 500 karar önce bilge adam Francis Bacon, insanlığın ezeli derdi olan din ve sömürücüleri konusunda ne demiş bir bakalım;

        Tanrı konusunda hiçbir düşüncesi olmamak, Tanrı’ya yaraşmayacak düşünceleri olmaktan yeğdir. Bunlardan biri inançsızlık, öteki ise saygısızlıktır. Boş inanç, kuşkusuz Tanrı’ya karşı işlenmiş bir ayıptır. Tanrı tanımazlık gene de sağduyu, felsefe, doğal bir inanç, yasalara saygı, töresel erdem gibi şeyleri tanımamazlık etmez; bütün bunlar da dinin olmadığı yerde bile insanın dış görünüşte bir erdeme yönelmesini sağlar. Boş inanç ise bunların hepsini kovar, insan ruhunda kendi zorbalığını kurar. Bundan dolayı tanrı tanımazlık, hiç bir zaman devletlerde karışıklığa yol açmamıştır.”

        Hepinize sağlık içinde mutlu pazarlar...

        Diğer Yazılar