Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        En yetkili ağızlardan “seçim zamanında yapılacak” söylemleriyle rehavete kapılan milletvekili aday adayları “erken seçimle” şaşkınlığa uğradı... Ön seçim yapılacağı için geleceklerini delege iradesine ve oyuna bağlayan ve çalışmalarını bu alanda sürdüren CHP’li milletvekili aday adayları tam şokta. Delege avını bırakıp, genel merkezin ağzına bakmaya başladı.

        1980 Askeri Darbesi’nden bu yana unutulan, demokrasi gereği, milletvekilini gerçekten milletin vekili denebilme şansı, Türk demokrasisine yeniden, geride bıraktığımız iki genel seçimde girdi. CHP, ister milletvekili aday adayı olsun, ister belediye başkanı aday adayı; sıralamayı partiye kayıtlı delegelerin oylarına bıraktı. Nitekim, aday adayları onay alabilmek için, gerçekten milletin vekili olabilmek için tabana yöneldi. Demokrasinin ana damarlarından biri çalışmaya başlarken, alınan “2 ay içinde seçim” kararıyla, CHP’nin emek emek yeniden canlandırmaya çalıştığı ön seçim sistemi ağır darbe aldı.

        Bir çok aday adayının mesaisi adeta sıfırlandı... Yani, aylardır, yıllardır çalışan arkadaşların emeklerine yazık oldu.

        CHP dışındaki partilerde sorun da yok, beklenti de...

        Nasıl olsa onlarda “paket sistem” var... İzmir’de çok denebilecek arkadaşım, tanıdığım milletvekili aday adayı...

        İsimlerin çoğunu biliyorum..

        Zamanla iyileştirilme yerine iyice güdükleştirilmiş yasaların izin verdiği ölçüde çatır çatır milletvekilliği yapacaklarına, bizleri temsil edeceklerine yürekten inanıyorum.

        Hatta benim bu alanda şöyle bir lafım var; aday adayları, mevcutlardan daha mı kötü... Hepsi de yakışır...

        Burada, “atladığım isim olur ve mahcubiyet yaşarım” endişesiyle isim vermiyorum ama, başarılar diliyorum...

        ***********

        Aceleye gelmiş, getirilmiş bu seçimin “hata veya gerçekleşmeyen beklenti telafisi” gerekçesi ile, kısa bir süre sonra telafisi olur mu bilmem... Yazıyı noktalarken içimden gelen laf “hepimiz için hayırlısı olsun”dur ama, biliyorum ki Yüce Allah bu işlere karışmıyor... “Akıl verdim, üzerine bir de fikir koydum... Adam ol, adam gibi kararını ver... Arzu etmediğin sonuçtan beni sorumlu tuttma” diyor...

        Diğer Yazılar