Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gazeteci arkadaşımız Dursun Gündoğdu’nun Antalya’da hazırlayıp tüm dünyaya sunduğu internet gazetesi “Gün Haber”de uzun süredir dikkatimi çeken bir köşe var; Alkol ve radar çevirme noktaları...

        Köşeye tıklandığında ortaya çıkan tabloda Antalya Trafik Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı her türlü trafik kontrolu gün gün, saat saat veriliyor.

        Örneğin her gece saat 01.00-03.00 arasında, Antalya Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Sakarya Bulvarı, Işıklar Caddesi ve M. Kasapoğlu Kavşağı’nda alkol denetimi yapılacağı resmen ilan ediliyor.

        Hangi noktada hangi saatler arasında kırmızı ışıkta geçme denetimi, hangi noktada cep seyir halinde cep telefonuyla konuşma denetimi, hangi noktada ve saatte motosiklet denetimi yapılacağına kadar tüm ayrıntılar.

        Gün Haber’deki listeyi kopyalayıp bir nüshasını cebine koyan bir vatandaş, dikkatli davranarak, geçeceği yol ve kavşakları dikkatli seçerek, her türlü trafik suçundan yırtabilir.

        Böylesine “bir trafik denetimi ilanı” sadece Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne has bir uygulama olamayacağına göre, demekki bu konuda bizim habersiz olduğumuz, Ege illerindeki emniyet müdürlüklerinin de haberdar etmek istemediği bir “trafik denetim noktaları ve saatleri haftalık olarak açıklanır” gibi bir genelge vardır.

        İnternet gazetesi sahibi arkadaşımız bunu her hafta Antalya Trafik Denetleme Şubesi’nden çalmadığına, açık açık da yayınladığına göre... İzmir Trafik Denetleme Şubesi’nden bu konuda bir açıklama gelirse sevinir ve okuyucularımızla da paylaşırım.

        Parkmatikler şehre dönüyor

        Aylar önce İzmir Trafik Şube Müdürlüğü’nün önerisi olan “parkmatik” önerisi nihayet Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin kafasına yatmış.

        Aslında 40 yıl önce İzmir caddelerinde var olan parkmatiklerin dönüşü gündeme gelmiş.

        “Önce pilot bölge seçilecekmiş, deneme yapılacakmış, verimli olursa ihaleye çıkılacakmış” gibi uzun bir süreden sözediliyor.

        Sanki bu aletler yeni bir icat da, denenecekmiş.

        “İzmir’de işler yavaş yürüyor” görüşünde olanları haklı çıkaracak cinsten.

        Madem deneyeceksiniz, alın 3-5 tane, kurun bir yere ve deneyin.

        Sonra da vakit geçirmeden ihaleye çıkın.

        Dünyada bir çok kentte kullanılan aletlerin İzmir’de denenecek olması, sadece işi sürüncemeye almak olur.

        Çünkü şehir trafiğini kısmen kurtaracak, ana caddelerin otopark haline gelmesini önleyecek başka çözüm kırıntısı kalmadı.

        Bir de merak ettiğim bir konu var;

        Büyükşehir Belediyesi elemanları ana caddelerde otopark ücreti alırken, ilçe belediyelerinin hizmet alanına giren ara sokaklarda ücret alınmıyor. Sanki bir nevi “şerefiye parası” gibi...

        Bence ilçe belediyeleri de, merkezi yerlerdeki sokaklara parkedilen araçlar için ücret almalı. Belki caydırıcı olur da yayalar tampon sile sile, toz ala ala ilerlemek zorundan kurtulur.

        Diğer Yazılar