Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BENİM için sonbaharın en güzel yanı, tiyatro sezonunun açılıyor olması. Şimdi tiyatrolar arasında mekik dokuyup o çok sevdiğim seyirci koltuğuna keyifle kurulma zamanı. Sezonda izleyeceğimiz yeni oyunların bir kısmından oluşan bir seçki derledim. Haydi siz de bana eşlik edin, sezon boyunca tiyatro tiyatro gezelim. Çünkü hep söylediğim gibi tiyatro iyidir, iyileştirir ve insanlığı günümüzde en çok unuttuğu yerde; duygularda birleştirir.

        CAMILLECLAUDELTİYATROSAHNESİNDE

        Sezonun yeni oyunlarından ikisi bu hafta prömiyer yaptı. İlki Tiyatro Keyfi’nin, sanatı ve Rodin’le yaşadığı aşk kadar bir başkaldırış hikâyesi olan hayatıyla da dünyada iz bırakan Fransız heykeltıraş Camille Claudel’i sahneye taşıyan ‘Camille-Taşın Kalbi’ adlı oyunu. Türkiye’de ilk kez sahnelenen oyun, ataerkil toplumun kadının üzerinde kurduğu baskıya dair o kadar çok şey söylüyor ki... Kosta Kortidis’in yazdığı, Kemal Başar’ın yönettiği, Begüm Topçu Turay, Kubilay Tunçer ve Serap Yılmaz’ın rol aldıkları oyun, sezon boyunca Borusan Oto Dolmabahçe Sahne’de seyirciyle buluşacak. İlk fırsatta izleyin.

        4 OYUNCU, 22KARAKTER

        Bu hafta Craft Tiyatro’nun ‘İnci Kolye, Levrek ve Turşu Yapma Sanatı’ adlı yeni oyunu da seyirciyle buluştu. Bir inci kolyenin sıra dışı serüvenini anlatan oyunun yazarı Michele Lowe. Süpervizörlüğünü Barış Pirhasan, Çağ Çalışkur ve Ozan Uçar’ın üstlendikleri oyunda, hepsi Craft Atölye mezunu olan 4 genç oyuncu; Ceyla Odman, Merve Akın, Çişil Sıkı ve Senem Kıraç rol alıyor. Üstelik 4 oyuncu 22 ayrı karaktere can veriyor. İsmi gibi afişiyle de bende büyük merak uyandıran oyun, 29 Eylül’de de Craft Kadıköy’de! Bu arada Craft Tiyatro’nun bir de yakında açıklayacağım öyle bir sürprizi var ki duyduğum anda mutluluktan ayaklarım yerden kesildi!

        PERA’DA YOLCULUK

        Gelelim bu hafta prömiyer yapacak oyunlara. Moda Sahnesi’nin faşizmi bir burjuva ailesinin hikâyesi üzerinden ele alan ‘Torun İstiyorum’ adlı oyunu 28 Eylül’de seyirciyle buluşacak. Thomas Jonigk’in yazdığı, Kemal Aydoğan’ın yönettiği oyunda, Nazan Kesal, Münircan Cindoruk, Caner Cindoruk, Aslı Samat, Hülya Gülşen, Bülent Çolak ve Ahsen Özercan rol alıyor.

        Altıdan Sonra Tiyatro’nun yürütücülüğünü yaptığı ‘Pera’nın Zamanı’ adlı oyunsa 1 Ekim’de seyirciye sıradışı bir deneyim yaşatacak. 125. yılını kutlamaya hazırlanan Pera Palace Hotel Jumeirah, bir ilke imza atacak ve oyunda otelin odaları, balo salonu ve genel alanları sahne olarak kullanılacak. Yaman Ömer Erzurumlu’nun yönettiği; farklı bölümlerini Gülhan Kadim, Seda Özen Yürük, Selin Girit, Selen Orcan ve Yaman Ömer Erzurumlu’nun kaleme aldığı oyun, tiyatroseverleri farklı öyküleri izlerken otelde bir zaman yolculuğuna da çıkaracak.

        Yine 1 Ekim’de geçtiğimiz yıl Yurdaer Okur öncülüğünde kurulan Entropi Sahne’de, Sarah Kane’in yazdığı, Bilge Emin’in yönettiği, Deniz Hamzaoğlu’nun rol aldığı ‘4:48 Psikoz’ adlı oyunun, Mekân Artı’daysa Jean Genet’nin yazdığı, Ufuk Tan Altunkaya’nın yönettiği ‘Balkon’un prömiyeri var; bilginize...

        Diğer Yazılar