Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk olarak şunu sorgulamamız gerekir. Bir vatandaş niye milli maç seyretsin ki?

        Takımda Oğuz mu var? Rıdvan mı var? Tanju mu var? Totalde başarı mı var? Total futbol mu var? Diyorlar ki maça kimse gelmiyor. Ben evde L koltuğumda, elimin altında bira varken bile maçı seyretmiyorum, başkası bu soğukta maça niye gitsin? Sen hala nasıl sevgi, saygı, bütünlük beklersin? Sen, Burak Yılmaz'ın gol sevinçlerini, hareketlerini gördün mü? Sen komple Emre Belözoğlu ile büyüdün mü? Sen Ali Şen, Faruk Süren gördün mü? Sen FB, BJK ve TS'lilerin Burak'ı sevmesini nasıl beklersin? Fatih Terim, A Milli Takım'ın başındayken sen nasıl Fenerbahçeliler'in maça gelmesini beklersin? Sen Volkan kaledeyken Galatasaraylılar'ın nasıl sakin durmalarını beklersin? Sen başkanlar o açıklamaları yaparken nasıl bir bütünlük beklersin? Objektif habercilik anlayışından bahseden medya mensupları, muhabirler, spor müdürleri twitter'da, orada burada fanatikçe yazarsa, sen nasıl masumluk beklersin? Sen 3 Temmuz'dan sonra nasıl bir kardeşlik beklersin?

        Ama yine de reçete istiyorsan, al sana reçete.

        Biz Milli Takım'dan ne istiyoruz?

        Brezilya'ya veya tüm kupalara gitmek.

        Her sene ama her sene Fatih Terim/Mustafa Denizli/Şenol Güneş/Lucescu'dan biri gelecek. Başka kimse o kapıdan içeri giremeyecek. Çünkü bu 4 ismin dışında hiç kimse turnuva hocası değildir. Bu 4 isim gelmezse veya o sırada başka bir kulüp çalıştırıyorsa, o dönemin Başbakan'ı devreye girecek, bu adamlar hafta sonları kulüplerini, çarşambaları da A Milli Takımı çalıştıracak.

        Yine de gelmediler diyelim;

        O haftanın en formda takımı belirlenecek. İster Orduspor, ister Adanaspor. O takımın koçu o hafta Milli Takımı'n da koçu olacak. O takıma sadece 3-4 oyuncu takviye yapacak. Fenerbahçe-Galatasaray karmaları lağvedilecek. İkisi de aynı anda formda ise yazı-tura atılacak. Milli Takım oyuncusu zihniyeti ortadan kalkacak. Eskiden Turgay Şeren çağrılmadan kampa gidermiş ve forması hazırmış. Bu kafa ortadan kalkacak. Formda kadroya Arda eklenecek, formda Arda'ya kadro değil. Ve en önemlisi, maç o formda takımın stadında oynanacak. Bu şekilde kulüpçülük başlayacak. O zaman diğer takımların taraftarları seyretmeyecek denilebilir. Yahu zaten kimse seyretmiyor ki! En azından Saracoğlu'na sadece Fenerliler, TT Arena'ya Galatasaraylılar gelecek. Ve en azından küfür engellenmiş olunacak. Anadolu tarafında zaten sorun yok. Orası Alamanya gibi.

        Futbolcu yetiştirmek.

        Hemen U20 hocası ile beraber kadrosu A Milli Takım'a çıkacak. İstersen her maç 10 ye, hiç fark etmez. Rıdvanlar, Tanjular, Ardalar yetiştirene kadar 100 sene U20=A Milli Takım olacak.

        Türkiye'de birlikteliği sağlamak, spor yapmak, fakat yine de bir şans turnuvaya gitmek.

        En formda-iyi-klas oyuncu yerine, en saygılı-terbiyeli-efendi 11 seçilecek. Öyle ya, ben sporcunun ahlaklısını da severim, ilk 11, Onur Kıvraklar'dan, Mert Günoklar'dan oluşacak. Başına Ergün Penbe getirilecek. Hemen sosyal sorumluluk projeleri başlayacak. Başına Sunay Akın getirilecek. Bir devlet memuru 20 sene çalışıyor da, devletin teknik direktörü neden 20 sene çalışmıyor? Ergün Penbe ile başarısız olacağını bile bile 20 sene sözleşme yapılacak. En fazla 5000 TL brüt maaş verilecek. Primler 1000 TL brüt olacak. Eğer 2 senede başarı isteniyorsa, eğer rating kaygısı var ise eğer konu para ve reklam ise hemen a) maddesine geri dönülecek. İşte reçete.

        ister tok, ister aç karnına al.

        Ama başarıya aç olduğumuzu düşünürsek, ilacı sabah almakta fayda var.

        Diğer Yazılar