Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özellikle Galatasaray’a gönül verenler, Riekerink’ten çok şeyler bekliyor... Tabii ki haklılar ama, profil çıkarma konusu gündeme gelince, yine homurdanmalar başlıyor...

        Riekerink asla Mourinho değil...

        Riekerink asla Guardiola değil...

        Riekerink asla Bielsa değil...

        Riekerink asla Pochettino değil...

        Riekerink asla Klopp değil ve hiçbir zaman olamayacak... Ligin devre arasından çıkarken, Karabükspor maçı hariç, 6 maçta 16 puan kazanmak, kimin başarısı? Benim değil herhalde... Biz, toplum olarak kartvizite, CV bürokrasisine çok meraklıyızdır. Çin’de 4 yıl çalışmış, U20 takımının gençlik bölümü başkanlığı ile en yüksek rütbeyi almış, öncesinde 4 yıl Ajax’ta altyapı koordinatörlüğü ve Porto’da 1 yıl antrenörlük, Emmen ve KAA Gent takımlarında 2 yıl teknik direktörlük yapmış... Kendisi, gördüğünüz gibi korkunç bir kupa koleksiyoncusu değil... Geçmişi hatırlanınca, Galatasaray taraftarı, “Bu hoca ile bizim geleceğimiz olur mu?” diye sorabilir ve haklıdır.. Benim ana sorum ise çok basit: Yönetim ne düşünüyor?

        SİVASTA MAÇ SEYREKMEK

        Kendi halinde, beyefendi bir seyirci topluluğu vardır Sivas’ta... Karlı bir Beşiktaş maçı öncesi, Sivas’taki gazeteci dostlarla, lapa lapa kar yağarken, tarihi yerleri dolaşmıştık, güzel anıydı. Kar ve Sivas’ta yürümek...

        İşitme ve konuşma engelli İlhan Biçer, futbolu çok seven bir Sivasspor taraftarı... 24 Aralık 2016 günü oynanan SivassporAdana Demirspor maçında, çirkin ve kötü tezahüratın yapıldığı blokta, maç seyrediyordu... Duyamayan ve konuşamayan İlhan! O da ceza aldı, ne olduğunu anlamadan... Federasyon yetkilileri, başkan Mecnun Otyakmaz ile temasa geçtiler ve İlhan, cezalı olunan maçta, protokol tribününde takımını seyredebilecek...

        TFF’nin yaptığı yazılı açıklamanın son bölümünü aktarıyorum: “Sistemden kaynaklanan bu gibi sorunların ve mağduriyetlerin tekrar yaşanmaması için hukuk müşavirliğimiz tarafından detaylı bir çalışma başlatılmıştır.” Şöyle diyeyim, yangın söndürmeye giden itfaiye aracının suyu biterse, ne olur biliyorsunuz... Sistemler çözüm üretir, kendi içinde problem yaratmaz... O zaman zaten sistem olmaz!

        ALT LİGLER

        Spor Toto Süper Lig, TFF 1. Ligi bir kenara bıraktım. Buralarda bile, sahaların zeminleri hala istenilen düzeyde değil... Daha alt ligler var. O sahaların zeminleri, açık yazıyorum, kol-kafa kırar... Amatör maçların oynandığı zeminleri, büyük şair Orhan Veli görse, aşkı ve İstanbul’u anlattığı mısralarını gözyaşlarıyla bırakırdı... Bu zemin işini halletmek, sadece devletin görevi değil! Futbolu çok seven, sivil inisiyatif kesim, çalışmak lazım galiba, değil mi?

        İNSANOĞLU GARİPLİKLERİ

        1977 yılı, günlerden cumartesi, saat 17.00 mesela... Arsenal-Liverpool, İngiltere Federasyon Kupası finali, televizyondan naklen veriliyor. Vallahi maç saatinde İstanbul trafiği boş olurdu... Şimdi, basketbol, kupalar, lig maçları dahil, haftada 50 maç izleyebiliyorsunuz... Aynı kupa finalini izlerken, aynı ilgi, aynı heyecan var mı içimizde? Garip ama yok! “Değişmeyen tek şey, değişimdir” cümlesi çok doğru, değil mi?

        BÜYÜK KEŞİF!

        Tesla, Edison, Kristof Kolomb gibi büyük figürleri çok iyi biliyorsunuz... Josep Maria Minguella... Bu şahsiyeti tanıyan azdır. Kendisi, İspanyollar’ın deyimiyle, Barcelona’nın emekli futbol ajanı... “Top bulamadığı zaman, plastik çantalardan veya çoraplardan kendisine top yapan bir çocuk var” istihbaratını alan Josep, bunu not defterine yazmıştı. Leo adlı çocuk, Rosario kentinde yaşıyordu. İzlendi, geçmediği oyuncu yoktu. Fakat minikti ve kemikleri gelişken değildi. Leo daha sonra, Carles Rexach tarafından defalarca izlendi. Rexach, büyüme hormonu hastası olan küçük çocuğu, doktorlara sordu... Ve Barcelona kararını verdi... Leo Messi, Rexach’a göre bu gezegenin en büyük futbolcusu olacaktı, buna emindi... Bizim de, çok acil böyle kaşiflere ihtiyacımız var..

        Diğer Yazılar