Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genç oyuncular hiç uğraşmayın, ne kadar yetenekli olursanız olun, hatta ağzınızla kuş tutarken, aynı anda vole ile nefis gol atın, bizim ligde şans bulamıyorsunuz... Türkiye resmi rakamlara göre 31 Avrupa ülkesi arasında yüzde 31 ile 30. sırada... “Ama İtalya 27, İngiltere 28. sırada” diyenler hemen parmak kaldıracak şimdi... Oralar, endüstriyi tamamlamış, işin şov tarafıyla Hollywood’u kurmuşlar yalnız... Biz ise, bir de Avrupa’nın en yaşlı ligiyiz rakamlarda, yokuş aşağı gidiyoruz, dikkat!

        ALTYAPILAR VE TÜRKİYE

        Yine, 31 ülke ve altyapıdan oyuncuyu çıkarıp, ligde ve milli takımda oynatan ülkeler arasında otuzuncu sıra... Rakam yüzde 4.6... Altyapı eğitimcileri mi zayıf? Kulüpler, “Aman çocuklar oynasın, bakarız” düşüncesinde mi? Yoksa gençler mi kabiliyetsiz... Tabii ki hiçbiri değil... Suni çimde, halı sahada göstermelik antrenmanlarla çocuk yetişmez, yıllardır bir adım ileri gidemedik... Matematik nettir, sağa sola kıvırmaz gerçekleri, bu işte büyük problem var...

        TEŞEKKÜRLER FATİH TERİM...

        Terim bu konuyu, Finlandiya maçı öncesinde açmasa, biz haberciler, bu olayı belki hiç irdelemeyecektik... Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Şubat 2015’te yerli futbolcu teşvik sistemini devreye sokmuştu... Transfer edilen her oyuncu için federasyonun oluşturacağı fona kulüpler para yatıracaktı... Sahaya çıkan her yerli oyuncu için ve bu oyuncuların milli takımlara gitme oranlarına göre, fon paraları kulüplere dağıtılacaktı... Para, bir oyuncu için 100 bin liradan başlıyordu... Ne oldu biliyor musunuz? Kadrosunda, 14 yabancı oyuncu olan bir takım, 6 milyon lira parayı gözden çıkarmak zorunda olduğundan, mızıkçılık yapıldı ve federasyon, rakamı 2.5 milyon liraya indirdi, yerli futbolcu teşvik sistemini iptal etti... Yani, Süper Lig ve TFF 1. Lig’de bu sistem uygulanmıyor.. Fatih Terim, bu konuyu süper anlattı.. Bu işin ana fikri şu... Fatih Terim, kendi projeleri ve planları için hayatta ödün vermez, ama kendisine rahat çalışma imkanı verilmezse net konuşur ve gereğini yapar!

        ÇİLEKLER, KİRAZLAR, ERİKLER BİTTİLER...

        Sen bir oyuncuya yıllık 6 milyon Euro ver, villa ver, çocuklarının, dadısının parasını ver, adamlara Galler prensi muamelesi uygula... Sonra, para bitince, yabancı oyuncular konusunu gündeme tekrar getir... Vah vah vah, yerli oyuncu tavan fiyatlarının 15 milyon dolara çıktığını gördük bu ülkede... “Efendim, Manchester United ile nasıl baş edelim, onlar sahaya 9 yabancı ile çıkıyor” şikayetleri bende, arşivde duruyor... Ne oldu? Para bitti değil mi? Burası Patagonya değil, Türkiye! Havaya göre kural değişimi istemek modası değişmeli... Çilekler, artık seradan alınmayacak, siz bulacaksınız, elinizdeki parayla... Veya bulamayacaksınız!

        GAZETE KÖŞESİNDEN SALDIRILAR!

        Konu benimle ilgili değil ama rahatsızım... Birbirleriyle aynı masada oturup yemek yiyen, birbirlerini her gördüklerinde, sanki yıllardır görüşmemiş gibi sarılıp hasret giderenler, ilk fırsatta köşelerinde isim vermeden meslektaşlarına öyle sallıyorlar ki, artık sıkıldım.. Net yazıyorum, bu iş delikanlılığa sığmaz... Köşeler, kimsenin babasının malı değildir... Şimdilik bu kadar, ama ayıp oluyor!

        Diğer Yazılar